Update Autostrada A8. Comisia de Transporturi votează pentru aprobarea proiectului Iaşi – Târgu Mureş

Comisia de Transporturi a votat în unanimitate obligativitatea construirii autostrăzii Montana (A8), Ungheni-Iași-Târgu Neamt-Târgu Mureș.

harta autostrada a8

Harta Autostrada A8

Textul legii așa cum a fost votat azi:

„Proiect de Lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş Autostrada Unirii

Art. 1 Prezenta lege aprobă executarea obiectivului de investiții Autostrada Iaşi -Târgu Mureş, denumită în continuare Autostrada Unirii. Autostrada Unirii începe la granița României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut și se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Brașov-Borș, în apropierea orașului Târgu-Mureș.

Art. 2 Obiectivul de investiții Autostrada Unirii se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe și din fonduri europene nerambursabile și/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanțare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Art. 3 Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiții Autostrada Unirii.

Art. 4 Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiții Autostrada Unirii.

Comisia pentru transporturi și infrastructură”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.