Australia pe locul trei in lume in ceea priveste rata de adoptare a criptomonedelor

Sondajul efectuat de portalul Finder a constatat că Australia este tara cu a treia cea mai mare rată de adoptie a monedelor virtuale, cu un procentaj de peste 17%.

Australia este mai optimista in ceea ce priveste piata criptografica decat majoritatea celorlalte tari din intreaga lume, potrivit Finder.

Sondajul, bazat pe indicele de adoptare a criptomonedelor, a masurat cresterea in popularitate a criptomonedelor la nivel global printr-un sondaj ce a implicat peste 41.600 de persoane din 22 de tari.

Rata de adoptie in Australia este de 17,8%, depasind tari precum Indonezia (16,7%) si orasul Hong Kong, regiunea administrativa speciala a Chinei (15,8%). Media globala este de aproximativ 11,4%, conform rezultatelor Finder.

„Dragostea australianului de a tranzactiona”, a declarat luni Fred Schebesta, CEO Finder. „Sunt, de asemenea, foarte priceputi cand vine vorba de finante … iar legile cu privire la piata crypto faciliteaza cumpararea si vanzarea cu usurinta a criptomonedelor.”

De asemenea, bitcoin este cel mai popular pentru că 65,2% dintre australieni detin cea mai celebra criptomoneda a lumii, al cincilea cel mai mare procent din toate cele 22 de tari implicate in sondaj.

Intre timp, Ethereum este a doua cea mai populara moneda in țara de la antipozi, cu o pondere de 42,1%, in timp ce ponderea cardano este a treia, cu 26,4%.

Alte doua criptomonede cu popularitate ridicata printre australieni sunt dogecoin (DOGE) si binance coin (BNB), cu procentaje de 23% si, respective 14,6%.

„In Australia conversia fiat-crypto este foarte simpla”, a adăugat Schebesta. „Alte tari au legi mai complexe  si provocari mult mai mari in ceea ce priveste cumpararea de criptomonede respectiv retragerea banilor [din crypto].”
Credit foto: Thomas Steiner, CC BY-SA 2.5, via Wikimedia Commons

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.