Esteban González Pons: Grupul PPE din Parlamentul European este de partea poporului roman

Intr-un mesaj intitulat „Rămânem de partea poporului român” si postat pe site-ul oficial, Partidul Popular European isi exprima sprijinul pentru cetatii romani in timp ce critica actiunile guvernului condus de Viorica Dancila.

Esteban González Pons

Esteban González Pons (foto: wikimedia commons)

„Oamenii din România isi doresc un viitor mai bun în propria lor țară, un viitor caracterizat de integritate, transparență și dreptate. Guvernul României și-a ignorat in mod repetat poporul. Avem preocupări serioase cu privire la statul de drept al carui menire este să-i protejeze pe toți românii in mod egal”

În cadrul dezbaterii plenare privind statul de drept în România, europarlamentarul Esteban González Pons, vicepreședinte al Grupului PPE și președinte al grupului de lucru pentru afaceri juridice și interne, s-a adresat premierului român [Viorica Dancila] spunandu-i că nu ar trebui să ignore niciodată vocea poporului. González Pons a atacat, de asemenea, social-democrații și liberalii care au ales să tacă și să fie complici la situația actuală din România.

În luna august, românii au iesit pe străzi pentru a protesta pașnic împotriva coaliției de guvernământ, a guvernului actual și a politicilor sale, insa evenimentul a devenit unul violent ca urmare a ciocnirilor dintre jadarmerie și protestatari. „Nu putem înțelege reacția extrem de dură a guvernului român din acea zi tragică”, a spus Esteban Gonzalez Pons.

Guvernul Romaniei a făcut o serie de încercări de a diminua independența sistemului judiciar, si de a slăbi statul de drept. Acesta este un lucru care contravine valorilor europene și, prin urmare, Parlamentul European este obligat nu numai să discute despre aceste chestiuni, dar si să se asigure că toate statele membre protejeaza valori precum statul de drept, democrația și independența judiciară.

„Românii au luptat împotriva comunismului pentru libertățile lor. Ei au distrus o tiranie și au construit o democrație”, a spus Esteban Gonzalez Pons. „Aceste eforturi curajoase și nobile nu ar trebui să fie subminate”.

Partidul Popular European (Grupul PPE) este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 219 de deputați din 28 de state membre

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.