Eurodeputatul spaniol Esteban Gonzales Pons către Viorica Dăncilă: „Românii sunt un popor curajos şi decent, iar dumneavoastră îi ignoraţi”

Reacţie extrem de dură miercuri in Parlamentul European la discuţiile despre situaţia democraţiei si a statului de drept in Romania. Eurodeputatul spaniol Esteban Gonzales Pons a zapacit-o efectiv pe Viorica Dancilă dupa ce a lansat un adevarat tsunami de acuzaţii si intrebări incomode la adresa sa si a guvernului său. Singura reacţie din partea premierului roman a fost să repete acelasi text scris pe foile din faţa sa.

Viorica Dancila

Iata mai jos reactia Esteban Gonzales Pons:
„Nu înţelegem reacţia extremă a Guvernului condus de dumneavoastră în tragica seară de 10 august, când mii de români veniţi din diaspora voiau doar să fie ascultaţi. (…) Desigur, puteţi ignora criticile noastre, dar niciodată nu ar trebui să ignoraţi vocea poporului dumneavoastră. Românii au luptat pentru libertate împotriva comunismului, au dat jos o tiranie şi au construit o democraţie. Românii sunt un popor curajos şi decent, iar dumneavoastră, doamnă prim-ministru, îi ignoraţi. Spuneţi-mi, de ce nu vreţi să vă ascultaţi propriul popor? Spuneţi-mi, ce interese ascunse se află în spatele acţiunilor Guvernului pe care îl conduceţi? De ce vă temeţi? Ascultaţi vocea poporului, doamnă prim-ministru, ei nu vor decât integritate, transparenţă şi dreptate. Românii vor doar să aibă un viitor mai bun, în propria ţară, nu în afara ei. Nimic mai mult. Acest parlament va rămâne de partea nobilului şi mândrului popor român. Nu există alte opţiuni pentru noi, ar trebui să înţelegeţi asta!”, , a spus europarlamentarul PPE Esteban Gonzales Pons, potrivit Digi24.

Ce a răspuns Dăncilă?
„Trebuie să apărăm cetățenii, acest lucru îl cer și eu. Nu am să ignor vocea poporului. Martor e mare susținere populară pe care o avem în România. Ascultați pe toată lumea de bună-credință și vreau un dialog constructiv, dar un dialog care să fie corect pentru România și pentru Uniunea Europeană”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a primit un duș rece în plenul Parlamentului European. Fără să mai poată fugi de întrebări incomode cum a făcut cu jurnaliştii români şi cu cei străini, şefa Guvernului de la Bucureşti a trebuit să asculte reproşuri dure despre derapajele privind statul de drept şi intervenţia abuzivă a jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.