Brutăria pro-referendum amendată cu 10.000 lei

Un producător de pâine din Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, a primit o amendă destul de consistentă pentru că a luat neinspirata decizie de a face propagandă in favoarea referendumului pentru familie. Nu se stie deocamdata daca a recurs la acest gest manipulator din iniţiativă proprie sau a fost „stimulat” de CpF.

referendum paine

Referendum pe…paine (foto: Facebook)

Practic firma a vândut, marti, pungi cu pâine în care au fost strecurate pliante pro-referendum cu mesajul „Apără copiii României! Apără căsătoria dintre un bărbat și o femeie! Apără România de mâine! Vino la referendum! Votează DA pentru definirea în Constituție a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. 6-7 octombrie 2108, Să fim 6.000.000 la vot! Doar așa ne apărăm copiii”.

Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat. Ca urmare a reclamaţiilor depuse, brutăria din Lugaşu de Jos a fost amendată cu 10.000 de lei de Protecţia Consumatorilor și obligată să retragă produsele din reţeaua de distribuţie, pentru că nu avea dreptul de a introduce pliantul în ambalajul de pâine.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Giani Bura, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că firma nu avea dreptul de a introduce acel pliant în ambalajul de pâine, indiferent ce mesaj ar fi conţinut.

„Noi ne-am autosesizat marţi în legătură cu pungile de pâine în care au fost introduse pliante şi am dispus un control la firma din Lugaşu de Jos. Operatorul economic respectiv a fost sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor prescrise şi declarate la comercializarea pâinii şi s-a dispus retragerea din reţeaua de distribuţie a produselor cu acele pliante. Ideea e că nu avea dreptul de a introduce acel pliant în ambalajul de pâine, nu ne-a interesat ce scrie pe acel pliant”, a spus Bura.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Bihor, Iuliana Florina Crişan, a declarat, la rândul său, că a fost analizată în cursul zilei de miercuri o contestaţie depusă cu privire la pliantul din pungile cu pâine şi s-a dispus oprirea distribuirii şi îndepărtarea pliantelor.

Cei de la Primăria Lugaşu de Jos vor merge la firma respectivă. Dacă firma nu se conformează, primăria ar putea să le aplice sancţiuni”, a subliniat Crişan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.