„Anatomia” referendumului pentru familie: Da, Nu sau Boicot?

Intr-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook, un internaut face o analiză extrem de interesantă a consecințelor ce rezultă din opțiunile pe care le are electoratul la referendumul pentru aprobarea legii de modificare a Constituției în sensul redefinirii familiei.

Stampila formular referendum

Referendum 2018 (foto: Digi24.ro)

Iată mai jos care ar putea fi impactul referendumului din 6 si 7 octombrie, în funcție de ceea ce votati: Da, Nu sau Nu particip (Boicot).

„Mă întreba ieri un amic, ce-ar fi dacă la referendumul de săptămâna viitoare s-ar ieși masiv la vot și s-ar da un ”Nu” masiv? N-ar echivala asta cu un mare ”m*ie psd”?

Nu, nici vorbă! Singura ”căsuță” în care putem pune ștampila cu ”m*ie psd” la acest referendum nu este pe buletinul de vot, ci se cheamă ”boicot”. Și am să argumentez mai jos:

– PSD (a se citi ”Partidul Slugilor lui Dragnea”) nu s-a poziționat clar de partea nici unei tabere, vis-a-vis de definția familiei. Ba au mai declarat, în mod perfid, că nu vor face nici un fel de campanie pro-referendum. Așadar, ei nu au o miză declarată vis-a-vis de rezultatul lui. Că votezi ”Da” sau ”Nu”, e totuna pentru PSD.

– Dragnea și-a amânat discutarea problemelor de legitimitate din interiorul partidului pentru după referendum. De ce? Păi întrucât nu cred că disidenții din PSD (Firea, Stănescu & co) vor fi impresionați peste măsură de re-/ne- definirea familiei, un referendum validat (indiferent că va fi cu ”Da” sau ”Nu”) îl va legitima pe Dragnea în fața partidului, pe motiv că ”uite, psd-ul rămâne un partid conectat la temele de interes în societatea românească” și nu este deloc partidul ăla decrepit, total rupt de problemele societății. Un referendum invalidat (care nu va întruni cvorum), pe de altă parte, îl va pune pe Dragnea și mai serios la colț în psd, unde va fi perceput ca total rupt de realitățile societății, precum un soi de Ceaușescu pe vremea când nu-l mai asculta nimeni. Ca să nu mai spun că i se vor imputa și cheltuielile inutile…

– Propaganda psd-istă joacă, ca de-obicei, la două capete. Indiferent de rezultatul referendumului, ei vor trâmbița sus și tare că ”au dat dreptul poporului să-și exprime democratic voința” și că ”ei susțin democrația”.

Așadar, ca să concluzionez, există următoarele posibilități:

– dacă votezi (orice) la referendum atunci îi crești popularitatea lui Dragnea. Dacă votezi ”da”, le sufli în fund și celor de la Coalitia pentru Familie (CpF), care vor pune cel mai probabil bazele unui nou partid politic tradițional, conservator, naționalist, etc. Ceva de genul PiS în Polonia sau Fidesz din Ungaria. Dacă votezi ”nu”, le dai peste bot la CpF, dar pe Dragnea orice vot în plus îl legitimează drept un lider conectat la problemele țării… deci avantaj el.

– dacă boicotezi referendumul, îi dai peste bot în primul rând lui Dragnea, care va fi perceput drept un lider disperat, căruia îi fuge preșul de sub picioare și de care lumii nu-i mai pasă. Și într-o mai mică măsură CpF-ului, a cărui temă va apărea drept irelevantă. Și poate, cu ceva noroc, există ceva șanse să fie și invalidat referendumul, ceea ce ar fi un mare ”m*ie psd+cpf”.

Acum, decizia îți aparține și depinde în mare parte de cui vrei să dai mai multă m**e… lui Dragnea (psd), sau cpf. Cu o mică precizare că, în cazul cpf dorința unora de-a le da m**e s-ar putea transforma în altceva :)”
Sursa: Facebook.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.