Catalin Urtoi: Adevarul din spatele unei poze!

Catalin Urtoi, unul dintre co-fondatorii asociatiei civice „Impreuna pentru A8”, explica pe larg cum a aterizat Liviu Dragnea intr-o poza cu membrii asociatiilor pro-infrastructura.

ong infrastructura liviu dragnea

Dragnea nu a ezitat sa apara in poza cu reprezentantii ONG-urilor pro-infrastructura (foto: Catalin Urtoi)

Intr-o postare pe pagina de Facebook, domnul Urtoi furnizeaza detalii despre discutia cu Dragnea si modul in care s-a ajuns la „make a picture”.

„Adevarul din spatele unei poze!

Iata pe scurt cum s-a ajuns la aceasta poza:

Imediat dupa finalizarea votului am coborat in zona presei, unde datorita unui mesaj telefonic primit de la o televiziune si a initiativei colegului nostru Ionel Apostol am reusit sa scapam de persoana din echipa administrativa a Palatului Parlamentului care ne insotea si am ajuns intr-o zona unde se pare ca nu aveam ce cauta.

Aici ne astepta presa unde am dat primele declaratii la cald.

Intre timp personalul administrativ si de securitate ne-a reperat si foarte ofuscati ne-au intrebat ce cautam acolo.

Am reusit sa rezolvam problema datorita interventiei deputatului Iulian Bulai, care ne-a spus ca a reusit sa-l convinga pe Liviu Dragnea sa ne primeasca.

Eu si inca doi colegi am refuzat initial sa intram in biroul acestui personaj, dar Iulian a insistat si asa am ajuns in biroul Institutiei Presedintelui Camerei Deputatilor.

La intrare am reusit sa ma eschivez de a da mana cu Presedintele Camerei Deputatilor, lucru pe care nu l-am mai putut evita la final, fiind presat de cei sapte ani de acasa.

Discutia a durat cca 15 minute. Tot dialogul s-a purtat in picioare, in mijlocul biroului.

Cam acesta a fost dialogul:

El: Va felicit pentru ceea ce faceti, dar mai este un drum lung.
Noi: Stim acest lucru. Va multumim!
El: Oricum sa stiti ca s-a creat un precedent periculos. Uite acum vor si cei din sudul tarii, cum spuneti voi, sa depuna o lege pentru o autostrada.
Noi: Foarte bine. Fiecare are acest drept. Diferenta este ca noi suntem izolati complet.
El: Pai ce in sudul tarii avem autostrazi?!
Noi: In sud tot mai aveti Bucuresti – Pitesti, sau Bucuresti – Constanta…
El: Aveti dreptate, dar nu reprezinta nimic. Sa vedem acum de unde luam banii si cum facem sa dam drumul la acest proiect. Este un proiect dificil si scump.
Noi: De la Uniunea Europeana putem lua pana la 75% asa cum spune Comisia Europeana si Doamna Corina Cretu
El: Mai lasati-ma cu doamna Corina Cretu. Ea vorbeste, dar concret nu stie nimic.
Noi: Sper sa nu continuati cu Parteneriatul Public Privat.
El: Dar ce este rau in acest Parteneriat Public Privat?! Ce mai cunteaza cum o facem, important este sa se faca.
Noi: Sa se faca, dar in avantajul nostru, al Moldovei si al Romaniei.Noi nu vom mai accepta sa nu fim bagati in seama si tratati diferit cand vine vorba de aceste investitii. Noi vrem ca aceasta autostrada sa realizeze o conectivitate rapida cu cealalta din Transilvania pentru a ajunge rapid la Bors si apoi catre Europa, iar varianta prin Tg. Mures va crea acest avantaj.Sunt bani europeni gratis si trebuie sa ne apucam de treaba pentru a fi accesati.
El: Usor nu va fi, dar vom incerca sa le facem pe toate, caci avem nevoie de autostrazi si in Moldova si in Transilvania si in Muntenia.
Noi: Va propunem pentru A8 sa cereti Ministerului Transportului sa accepte o Comisie de lucru, formata din specialistii asociatiilor noastre, cei din CNAIR si Minister pentru a analiza impreuna cum putem demara cat mai repede acest proiect cu fonduri europene.
El: Am sa vorbesc cu ei si daca se poate acest lucru nu ma opun.
Noi: Va multumim!
………..

La final s-a facut aceasta poza, el fiind lasat de catre grupul nostru intr-o margine.Nu a schitat nici un gest prin care sa arate ca ar dori sa fie in mijlocul acestei poze.

Toata conversatia nu a fost relaxata deloc, chiar am simtit o nervozitate in reactiile noastre si un usor grad de superioritate din partea lui Dragnea, lucru care se observa si in pozitia sa din poza.
La iesirea din biroul sau am constatat ca in anticamera erau o parte din membrii Guvernului, printre care Rovana Plumb si Eugen Teodorovici.

Pe acesta din urma l-am abordat personal si mi-a spus ca cel mai important este acum ca imediat sa cerem introducerea pe SEAP a caietelor de sarcini.

Asa s-a incheiat o zi istorica pentru asociatiile noastre!

Am castigat o lupta, dar nu si razboiul”, a conchis Catalin Urtoi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.