Catalin Urtoi: Noi dezvaluiri despre autostrada Iasi – Targu Mures

Catalin Urtoi, unul dintre fondatorii grupului de initiativa civica „Impreuna pentru A8”, a fost invitat la emisiunea „Vocile Iasului” de la Digi24 Iasi, unde a prezentat noutati despre controversatul proiect al autostrazii Tg.Mures – Iasi (Montana).

Catalin Urtoi

Ieseanul Catalin Urtoi, unul dintre fondatorii ONG-ului „Impreuna pentru A8” (foto: Facebook)

Dupa aparitia domnului Urtoi in emisiunea de miercuri,12 Septembrie 2018, cetatenii au putut analiza si interviul Corinei Cretu de la Cluj de vineri 14 Septembrie 2018!

Ambele interventii arata ca atat asociatiile „Impreuna pentru A8” si „Moldova Vrea Autostrada„, ambele din Iasi, cat si Comisarul European Corina Cretu spun acelasi lucru:
GUVERNUL PSD+ALDE NU DORESTE FINANTAREA AUTOSTRAZII IASI – TG.MURES PRIN FONDURI EUROPENE!

Corina Creţu: “În legătură cu autostrada Montana, dacă s-a hotărât parteneriatul public – privat este decizia suverană a statului membru dacă doreşte să facă în acest felsau nu. Noi avem fonduri europene, ne-am oferit să începem studiul de fezabilitate pentru această perioadă de programare, urmând ca construcţia efectivă să înceapă din 2021 pe fonduri europene. Dar dacă statul doreşte în alt….Orice stat membru are acest drept, de a decide în cel fel doreşte să facă instructura de transport”.

In ceea ce priveste finantarea pentru autostrada Montana (Ungheni-Iasi-Tg. Mures), momentan exista declaratii oficiale (dar contradictorii) pe doua paliere: pe de o parte, membrii Guvernului Dancila sau ai coaliției PSD-ALDE promit ca A8 va fi construit printr-un parteneriat public-privat (PPP), in timp ce, pe de altă parte, seful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si comisarul sau pentru politici regionale, Corina Crețu, sustin ca aceasta autostrada poate fi finantata cu fonduri europene nerambursabile. In mod normal ar trebui sa ne intrebam cine este mai credibil, insa raspunsul este cat se poate de evident.

Comments

comments

3 Responses

  1. octombrie 14, 2018

    […] Catalin Urtoi, fondator al asociatiei civice „Impreuna pentru A8” (un ONG exceptional din Iasi ce promoveaza proiectele de infrastructura din Romania), lanseaza un atat dur la adresa partidelor politice si a CNAIR. […]

  2. octombrie 15, 2018

    […] Catalin Urtoi (Impreuna pentru A8) si Dorin Dobrincu (Moldova vrea autostrada) prezinta deja printr-o serie de imagini postate pe Facebook, primele rezultate obtinute pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, unde oamenii si-au arata sprijinul si solidaritatea fata de cele doua proiecte de infrastructura rutiera. […]

  3. octombrie 16, 2018

    […] Catalin Urtoi – fondatorul ONG-ului pro-infrastructura „Impreuna pentru A8 -, face cateva precizari de ultima ora cu privire la evolutia proiectului autostrazii Iasi – Tg. Mures. Intr-o postare pe pagina de social media, liderul iesean scrie: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.