Administratia Prezidentiala, raspuns prompt la solicitarea asociatiilor din infrastructura

Organizatiile civice „Impreuna pentru A8„, „Moldova vrea autostrada” si „Pro Infrastructura” au solicitat o intrevedere cu Presededintele Romaniei Klaus Iohannis, pentru a discuta despre situatia infrastructurii din Moldova.

autostrada a8 romania

Moldova vrea autostrazi (foxcrawl.ro)

In urma solicitarii celor trei organizatii nonprofit (ce monitorizeaza proiectele majore de infrastructura de transport), Administratia Prezidentiala a avut o reactie prompta, propunand o intalnire cu reprezentatii acestora chiar luna viitoare.

In ceea ce priveste un raspuns din partea Guvernului Romaniei, acesta se lasa inca asteptat protrivit unui mesaj postat pe Facebook de „Impreuna pentru A8”

„Aşa cum v-am promis vă ținem la curent cu ultimele noutăți de pe ”frontul” luptei pentru autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș!

Iată răspunsul Instituției Prezidențiale, primit astăzi de către asociațiile noastre!
Din păcate, Guvernul României nu a dat încă niciun răspuns!”

Raspunsul Administratiei Prezidentiale:

„Va informam ca scrisoarea d-voastra primita pe adresa Administratiei Prezidentale, a fost transmisa domnului Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei.

Va transmitem ca solicitarea dumneavoastra a fost atent analizata in cadrul Administratiei Prezidentiale. Presedintele Romaniei a sustinut, cu diferite ocazii publice, necesitatea dezvoltarii infrastructurii de transport ca cea mai sigura cale de a intari unitatea si convergenta dintre regiunile Romaniei si a facut demersuri, in conformitate cu prevederile constitutionale, pentru sprijinirea marilor proiecte de infrastructura. Asa cum a declarat recent, in cadrul dezbaterii „Industria auto, motorul dezvoltarii economiei. Factori de crestere a competitivitatii”, ce a avut loc la Ploiesti, in data de 24 mai 2018, Presedintele Romaniei este un promotor al acestui proiect. Excelenta Sa considera ca dezvoltarea regiunii Moldovei nu poate fi posibila fara investitii in infrastructura mare.

In ceea ce priveste o intrevedere a Presedintelui Romaniei cu o delegatie formata din reprezentanti ai asociatiilor „Impreuna pentru A8”, „Moldova vrea autostrada” si „Pro Infrastructura”, va informam ca agenda Presedintelui nu permite organizarea unei astfel de intalniri in cursul lunii septembrie 2018, propunerea noastra fiind ca aceasta sa aiba loc, cel mai probabil, in cursul lunii octombrie 2018, urmand a va comunica ulterior data si ora.

Va asiguram de deosebita noastra consideratie”

Comments

comments

1 Response

  1. septembrie 15, 2018

    […] timp, cele 3 mari organizatii nonprofit din domeniul infrastructurii de transport au solicitat Administratiei Prezidentiale o intrevedere cu Presedintele Klaus Iohannis pentru a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.