Gluma se ingroasa! Liviu Dragnea invitat la o discutie despre autostrazile din Moldova

ONG-urile care promoveaza constructia de autostrazi in zona Moldovei, i-au expediat o scrisoare lui Liviu Dragnea, prin intermediul careia este invitat sa participe la o intalnire pe tema dezvoltarii proiectelor din infrastructura mare.

Autostrada A4 Amsterdam Haga

Dragnea invitat sa discute despre autostrazile Moldovei

De remarcat ca acum cateva zile, asociatiile civice „Impreuna Pentru A8” si „Moldova Vrea Autostrada” au demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea proiectelor autostrazilor A7 si A8, care fac parte din Master Plan si care pot beneficia de fonduri europene nerambursabile. Pana in prezent, campania moldovenilor se dovedeste a fi una de succes, si are sprijin din partea romanilor din toate colturile tarii si chiar din diaspora, starnind deja ingrijorarea functionarilor de la CNAIR.

Una dintre cele mai spinoase probleme o reprezinta tronsonul Iasi-Tg.Neamt al autostrazii A8, pe care guvernul vrea sa-l realizeze inexplicabil prin parteneriat public privat (PPP) in ciuda existentei „banilor gratuiti” de la UE, asa cum a mentionat in repetate randuri comisarul european Corina Cretu.

Realizarea segmentului moldovean al autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures, nu se mai afla la CNAIR și Ministerul Transporturilor, ci a fost ”transferată”, la cererea lui Liviu Dragnea, la Comisia Nationala de Analiza si Prognoza condusa de Darius Vâlcov.

Dorin Dobrincu, Vicepreședinte al Asociatiei ”Moldova Vrea Autostrada”, scrie pe pagina sa de Facebook:
„Vrem să aflăm chiar de la dl Liviu Dragnea de ce se opune construirii autostrăzii A8 – Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Ditrău-Târgu Mureș, pe toată lungimea, din fonduri europene, de ce un segment a fost trecut în regim PPP. Asociațiile „Moldova Vrea Autostradă”, „Împreună pentru A8” și „Pro Infrastructură” i-au scris președintelui PSD și i-au solicitat o întrevedere oficială.”

Cititi mai jos textul integral al scrisorii trimise lui Liviu Dragnea:

Către
Domnul Liviu Nicolae Dragnea,
Președintele Partidului Social Democrat

Domnule Liviu Dragnea,

Vă solicităm prin prezentul apel public o întâlnire oficială cu reprezentanții asociațiilor civice „Moldova Vrea Autostradă”, „împreună Pentru A8” și ”Pro Infrastructură”, pe tema construirii Autotrăzii A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș, o rută esențială pentru anularea subdezvoltării unei regiuni cu 4 milioane de locuitori – Moldova.

Recent, unul dintre cele trei segmente ale Autostrăzii A8, și anume porțiunea Iași-Târgu Mureș (100 km), a fost transferată integral (atât realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, cât și a execuției efective) de la CNAIR și Ministerul Transporturilor la Comisia Națională de Analiză și Prognoză.

Acest segment este prevăzut a fi realizat prin sistemul Parteneriat Public Privat și nu cu fonduri europene gratuite, în Programul Operațional pentru Infrastructură Mare (POIM), oferite de Uniunea Europeana – fonduri existente și puse la dispoziția Guvernului României după cum ne asigură public și repetat și Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu.

La întrebările noastre către conducerea CNAIR și către Ministrul Transporturilor referitoare la aceasta surprinzător și de neînțeles transfer, ni s-a răspuns că este eminamente rezultatul unei decizii politice.

Întrucât Partidul Social Democrat este acum decidentul politic al actualei guvernări, va rugăm domnule Liviu Dragnea, în calitate de Președinte al PSD, să ne oferiți oportunitatea unei întîlniri oficiale pentru a afla motivul politic al acestei acțiuni de o mare importanță pentru o treime dintre locuitorii României.

Considerăm că această întâlnire este extrem de necesară pentru lămurirea unei chestiuni de importanță regională și națională, prin urmare, așteptăm cu încredere un răspuns favorabil din partea Dvs.
Cu stimă,

Dorin Dobrincu, Vicepreședinte, Asociația ”Moldova Vrea Autostradă”
Ionel Apostol, Președinte, Asociația ”Împreună Pentru A8”
Dan Radu, Vicepreședinte, Asociația ”Moldova Vrea Autostradă”
Cătălin Urtoi, Vicepreședinte, Asociația ”Împreună Pentru A8”
Adrian Covăsnianu, Vicepreședinte, Asociația ”Moldova Vrea Autostradă”
Ionuț Ciurea, Vicepreședinte, Asociația ”Pro Infrastructură”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.