Liviu Avram: Tudorele, fă altceva!

Liviu Avram descrie intr-o postare pe Facebook, amagamul generat de actualul Ministru al Justitiei, Tudorel Toader. In măreția dreptului, versiunea lui Dorel, Tudorel a dorit să facă o ticăloșie folosind OUG-ul pe legile justitiei dar i-a ieșit in schimb o tâmpenie având in vedere că procurorii s-au procopsit acum cu două norme în vigoare și perfect contradictorii: una în lege, alta în ordonanța de urgență.

tudorel toader dorel

Tudorel „Dorelul justitiei din Romania”. (foto: capital.ro)

Iata ce scrie jurnalistul de la Adevarul pe pagina de socializare:

„Tudorele, fă altceva!

Tudorel Toader a vrut să facă o ticăloșie și i-a ieșit o prostie cât casa. Rezumat:

Până în iulie anul acesta, angajările la DIICOT și DNA se făceau la fel: vechime 6 ani plus interviu.

Legea votată în Parlament în iulie a schimbat regulile: la DIICOT trebuie vechime de 8 ani și interviu, iar la DNA trebuie vechime de 8 ani și CONCURS (constând în interviu plus alte probe).

Aceeași lege din iulie, într-o normă tranzitorie, zice așa: procurorii de la DIICOT și DNA deja angajați rămân pe funcții.

Ordonanța de azi a lui Tudorel ce face: la DIICOT impune 10 ani vechime și interviu, iar la DNA impune 10 ani vechime și CONCURS.

Apoi, în altă normă tranzitorie, zice Tudorel așa: procurorii de la DIICOT și DNA deja angajați rămân pe funcții, dar NUMAI dacă îndeplinesc noile condiții.

Urmarea: de la DIICOT pleacă toți cei care n-au 10 ani vechime, de la DNA pleacă absolut toți procurorii, pentru că niciunul nu a dat CONCURS, ci doar interviu, că așa spunea legea la momentul angajării.

În istețimea lui însă, Tudorel Toader a omis să abroge dispoziția tranzitorie din lege, astfel încât acum avem două norme în vigoare și perfect contradictorii: una în lege, alta în ordonanța de urgență.

Măreția dreptului, în versiunea lui Dorel. Tudorel.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.