Liviu Avram: „Tudorel Toader a dat o m***e totală Comisiei de la Veneția”

Jurnalistul de la Adevarul, Liviu Avram, face o analiza a standardului dublu jucat de dubiosul Ministru al Justitiei, Tudorel Toader.

Tudorel Toader

Tudorel Toader continua sa ia decizii dubioase (foto: facebook)

Iata mesajul lui Liviu Avram in care explica cum Tudorel a faultat Comisia de la Venetia din care (culmea) inca mai face parte:

„Tudorel Toader, scuzați franciza, a dat o m*u*i*e totală Comisiei de la Veneția.

Zilele trecute le-a dat asigurări că va include într-o ordonanță de urgență unele dintre recomadările cuprinse în raportul preliminar privind Legile Justiției. Azi, a dat o ordonanță de urgență prin care a operaționalizat secția specială de investigat magistrații (pe care Comisia de la Veneția o critică), iar în rest nu a mai modificat nimic. Explicația lui TT: „Legile sunt perfectibile, se mai pot îmbunătăți pe parcurs”.

Anticipez că raportul final al Comisiei de la Veneția, care va fi publicat pe 19 octombrie, va fi de o duritate fără precedent, raportat la limbajul uzual pe care îl folosește această instituție internațională.

Posibilele consecințe le putem anticipa uitându-ne la Polonia:

– CSM-ul polonez a fost recent suspendat din rețeaua europeană a CSM-urilor.
– O instanță olandeză a refuzat să extrădeze un traficant de droguri polonez către Varșovia, pe motiv că justiția poloneză nu mai respectă standardele europene în materie de independență a magistraților.
(Sursa: https://polandinenglish.info/39326991/dutch-court-uncertain-of-polish-judicial-independence)

Asta e reforma lui Tudorel (altminteri membru al Comisiei de la Veneția),” a conchis jurnalistul.

Comments

comments

1 Response

  1. octombrie 16, 2018

    […] istețimea lui însă, Tudorel Toader a omis să abroge dispoziția tranzitorie din lege, astfel încât acum avem două norme în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *