Câteva idei colectate inainte de…referendum

Așadar, a sosit momentul adevărului, în care Guvernul român va face recensământul prostiei. În scurt timp va începe ceea ce ar putea intra în istorie drept ”weekend-ul orbului”.

Referendum pentru casatorie (foto: Facebook)

Personal, nu mi-am schimbat (dramatic) atitudinea vis-a-vis de ceea ce unii au numit ”referendumul pentru familie”. Exclud din start participarea la o astfel de mascaradă pe care unii o numesc pompos ”exercițiu democratic”. Și acum să explic de ce:

1. În primul rând, acest referendum este parte dintr-un demers complet inutil, care nu justifică nici pe departe o cheltuială de peste 40 de milioane de euro. Nu va schimba nimic relevant în societatea românească. Cine vrea să gireze acest demers de doi bani prin participarea la vot, este liber s-o facă. Dar aș atrage atenția că participarea la acest referendum va da apă la moară pentru alte referendumuri similare… sper că cei care vor participa își vor asuma viitoare astfel de aiureli.

2. Mergând pe firul inutilității acestui demers, ajung la punctul doi. Beneficiarii reali ai acestui referendum nu sunt cetățenii României, ci diverse grupuri de interese obscure și netransparente. Principalul beneficiar al acestui referendum este tovarășul Dragnea care a jonglat cu organizarea lui după bunul plac și propriul interes. Validarea lui, indiferent că e cu ‘Da’ sau ‘Nu’ îi va oferi o mică gură de oxigen în luptele interne din partid. Al doilea beneficiar ar fi CpF, care în cazul trecerii referendumului cu ‘Da’ va emite pretenții politice. În rest, beneficiile vor fi de ordin „platonic” pentru o comunitate de troglodiți convinși că prin modificarea Constituției vor fi asigurat un „viitor mai bun” copiilor lor. Din nou, nu am de gând să fiu părtaș la astfel de căcaturi…

3. Am tot încercat zilele astea să duc o discuție rațională cu cei care promovează acest referendum pentru familia traditionala, să le ofer șansa să îmi deschidă o altă perspectivă și – de ce nu? – să mă convingă de utilitatea lui. Din păcate, nu prea am avut cu cine. În afară de clișee si sloganuri de doi bani nu prea am auzit altceva. Mi s-a spus despre „leftști”, de „progresiști”, de neomarxiști, de „bulangii”, de „curiști”, sau de „libertăți încălcate”. Dar unul nu a fost capabil să argumenteze de ce ar fi în interesul meu, sau al societății în care trăim, să particip la acest referendum. Ba mai mult, intoleranța și neacceptarea opiniilor critice de care dau dovadă unii dintre apologeții referendumului mă face să mă gândesc serios că alăturarea de interese cu PSD-ul lui Dragnea nu este una pur conjuncturală.

4. În fine, auspiciile sub care se desfășoară acest referendum indică faptul că se va frauda prezența la greu. Indiferent dacă și cum (nu) veți vota, referendumul ăsta, foarte probabil se va valida cu scorul dorit de Dragnea. Un alt motiv să nu girez așa ceva.

În concluzie, care vreți să fiți marionetele lui Dragnea, duceți-vă la vot. Personal, rămân la convingerea că boicotul referendumului este singura abordare de bun simț pentru un om întreg la cap…
Sursa: Facebook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.