Rareş Bogdan: România nu mai are nicio legătură cu un Stat de Drept. S-a încheiat!

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, a avut o izbucnire critică la adresa şefului PSD, Liviu Dragnea, care a încercat să conteste (iar) completul de 5 judecatori de la ICCJ pe motiv că Inalta Curte nu a asteptat motivarea CCR si „s-a mişcat prea repede” în încercarea de a se conforma cu decizia Curții Constituționale a Romaniei.

Rares Bogdan

Rares Bogdan (foto: realitatea.met)

Curtea Constituțională a decis miercuri că a existat un conflict de natură constituțională între instanța supremă și Parlament, iar în comunicatul CCR se precizează că „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorţi a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.207/2018″.

Lui Dragnea i se pare că nici noul complet de judecată nu îi este favorabil în dosarul său si ar dori să se mai arunce o dată cu zarurile, cine ştie, poate ii iese.

Această situatie absurdă este analizată de Rareş Bogdan într-o postare virulentă pe pagina de Facebook.

„Romania nu mai are nici o legatura cu un Stat de Drept. S-a incheiat. Sa va asteptati la tot ce este mai rau pentru aceasta tara. Infractorii au castigat. Gata.

Mai luptam doar cei care ne incapatanam sa ramanem in picioare. Cei ce nu vrem sa ne predam. Adica justitia din tara aceasta permite ca in momentul cand nu iti convine un Complet de judecata, ca ti se pare ca nu ar judeca cum vrei tu, poti sa faci ca la loz in plic, tragi pana vin in Complet cei pe care esti sigur ca ii poti accesa sa iti dea o solutie favorabila. In Completul vechi i s-a parut ca 3 din 5 judecatori ar putea sa tina cont de probe si sa judece corect, in cel tras la sorti (!!!!!) acum 1 h i s-a parut ca nu poate fi sigur decat pe 2 si jumatate din 5 judecatori si a contestat si aceasta tragere la sorti! Trebuie spus ca si la Completul pe care l-a avut inainte de hotararea CCR care i-a permis dizolvarea Completului cu Iulian Dragomir in frunte, 4 din 5 judecatori erau de asemenea prin tragere la sorti intrati.

Daca Dumneavoastra vi se pare ca justitia din tara asta mai are vreo legatura cu justitia dintr-un Stat de Drept, inseamna ca eu nu vad bine si sunt rautacios. Urata tara am ajuns sa avem. Columbia lui Escobar se deosebea doar ca mai avea si niste asasinate la comanda. Nu disperati, foarte probabil vom ajunge si acolo.

Urmatoarea etapa, daca nu o sa ii convina nici noul Complet, va fi sa isi aleaga singur judecatorii in asa fel incat sa fie din Teleorman sau sa aiba simpatii PSD-iste declarate.

Va rog sa realizati ca Romania a devenit tara infractorilor fericiti si sa fii corect si cinstit in tara aceasta, echivaleaza pentru smecherii si infractorii PSD-isti, cu a fi fraier!

P.S. Propun un Complet format din Rodica Stanoiu, Florin Iordache, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea si Codrin Stefanescu. Poate ca un astfel de Complet de judecata ar fi acceptat in cele din urma de catre Dragnea Liviu Nicolae.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.