Iasul are nevoie de autostrada. Capitala Moldovei sufocata de traficul auto infernal

Orasul Iasi incepe sa prinda un loc de frunte in clasamentul celor mai aglomerate orase din Romania in ceea ce priveste traficul auto. In ultima perioada, se circula zilnic extrem de greu de la periferie spre centru dimineata si din centru spre periferie dupa-amiaza. Cand vine weekend-ul, traficul la iesirile din municipiu devine ingrozitor.

Trafic auto aglomerat (foto: anwb.nl)

Iesirea din Iasi: o aventura infernala
In zona cartierului Pacurari, cozile incep sa se formeze inca din Fundație si se misca in ritm de melc prin sirul de semafoare si sensuri giratorii pana la intrarea in Valea Lupului. Asta inseamna o distanta de aproximativ 7 kilometri. Vezi aici cum arata traficul iesean intr-o zi obisnuita.

Intrarea in Iasi pe E583 (DN28): un dezastru.
In ceea ce priveste traficul invers catre oras, drumul european E583 (DN28) isi arata limitarile devenind pe zi ce trece un traseu al nervilor si accidentelor. Sute de minute sunt pierdute de catre soferi in trafic in special pe portiunea Podu Iloaiei-Letcani-Iasi.

De multe ori se formeaza cozi de kilometri iar unele segmente de drum care in mod normal sunt parcurse in 2-3 minute, necesita timpi de asteptare de peste 30 de minute. Imagini cu traficul spre Iasi, aici.

Concluzia este ca Iasul are nevoie stringenta de o autostrada, insa autoritatile centrale sunt preocupate de alte probleme mai importante. Incompetenta si indiferanta guvernului condus de Viorica Vasilica Dancila par a fi confirmate chiar de Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu care a reiterat recent faptul ca autoritatile romane nu au transmis Comisiei Europene niciun proiect semnificativ din categoria infrastructurii mari. Asta in ciuda faptului ca exista fonduri nerambursabile iar (macar) studiul de fezabilitate pentru Autostrada Montana (A8) ar putea fi finantat in cadrul actualului exercitiu financiar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.