De ce nu e ok sa postezi pe Facebook imagini cu biletul tau de avion?

Reteaua de socializare Facebook a devenit parte din cotidianul oamenilor care nu ezita in a posta imagini de la cele mai banale evenimente din viata lor. Este si cazul turistilor – nu toti – care posteaza pe reteaua lui Zuckerberg nu doar fotografii din vacanta, ci şi imagini ale paşapoartelor sau biletelor cu care calatoresc. Insa atentie, toata lumea ar trebui sa fie constienta de existenta persoanelor rauvoitoare ca se pot folosi de informatiile personale dezvaluite.

Documente de calatorie (foto: tsa.gov)

Documente de calatorie (foto: tsa.gov)

De asemenea nu este deloc indicat sa puneti pe Internet si alte date personale, precum adresa de domiciliu. Folosind doar un simplu bilet de avion, un jurnalist a dorit sa vada cate informatii poate colecta folosind inclusiv codul de bare bidimensional localizat in partea de jos. Si nu au fost deloc puţine, scrie The Independent.

Steve Hu de la iflyflat.com s-a logat cu asemenea date extrase dintr-o imagine la Delta Airlines si a obtinut astfel acces la contul personal. Apoi a reusit sa acceseze diferite detalii, cum ar fi numele celui in cauza, dar si traseul de calatorie, orele de plecare si de sosire, locul in avion, metoda de plata, data la care a fost achizitionat biletul sau ultimele 4 cifre ale cardului bancar folosit.
Mai mult, expertii in securitate informatica spun ca nu este dificil sa obtii informatii dintr-o astfel de fotografie chiar daca acoperi partial biletul de calatorie.

Deci, daca aveti de gand sa va laudati cu locurile pe unde calatoriti, incercati pe cat posibil sa folositi doar poze cu voi insiva stand pe sezlong sau pe marginea piscinei cu un pahar în mana, dar fara biletul de avion (in cealalta :).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.