VIDEO: România vs Spania 27-25 la Campionatul European de Handbal Feminin din Franta. Mai trebuie un punct pentru calificarea în semifinale

Handbal feminin CE Franta: Romania 27-25 Spania. Inceput catastrofal, final magnific!

Tricolorele bucurandu-se dupa victoria contra Spaniei (captura: EHF Euro)

După un început dezastruos, în care jocul de atac nu a mers și apărarea a fost ușor de depășit, „tricolorele” păreau să retrăiască repriza secundă din partida cu Olanda.

Deja eliminată, Spania a practicat un joc foarte arțăgos, s-a apărat bine pe linia de 9 metri, a contraatacat excelent, însă nu a putut rezista în fața experienței Cristinei Neagu, care împreună cu Pintea și Dedu (un nou joc excelent în poartă) a adus victoria României, scor 27-25.

Jucătoarele antrenate de Martin Ambros s-au apropiat la un singur punct de calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Franța, jocul împotriva Ungariei urmând să fie decisiv.

Crina Pintea a fost desemnată jucătoarea partidei. Ea a avut un procentaj de 75% al aruncărilor transformate în gol (6 reușite).

Cristina Neagu a înscris 7 goluri, în timp ce Denisa Dedu a parat 11 aruncări.

Retrospectiva meciului, pe scurt:

Un singur gol. În primele 13 minute, România a înscris o singură dată, Cristina Neagu fiind blocată foarte bine de apărarea iberică. Și asta nu a fost singura problemă, după ce în primele 18 minute, „tricolorele” au pierdut de 10 ori posesia, în urma unor pase greșite mult prea ușor. Jocul a început să arate mai bine, am recuperat din diferență și scorul arăta 10-12 la pauză. Florica ne-a adus în avantaj pentru prima oară, după 40 minute de joc, ibericele au revenit la conducere (16-17), însă au urmat patru goluri consecutive care s-au dovedit a fi decisive în stabilirea câștigătoarei. Spania a început să greșească tot mai mult și, de la 22-20, nu am mai lăsat garda jos și ne-am impus într-un meci care a fost mai greu decât ar fi trebuit să fie.

REZUMAT VIDEO: Romania vs Spania 27-25

Un punct în partida de miercuri cu Ungaria ar asigura calificarea României în semifinalele competiției din Franța, însă „tricolorele” se pot califica și cu o înfrângere, în cazul în care mai multe echipe vor termina la egalitate de puncte (golaverajul va fi decisiv în acest caz).

Clasament Grupa Principală 2:

1. România 4 meciuri (111-101) 6 puncte
2. Olanda 3 (85-76) 6 puncte
3. Germania 4 (111-110) 4
4. Ungaria 4 (108-117) 4
5. Norvegia 3 (93-89) 2
6. Spania 4 (101-116) 0

Meciuri rămase de disputat în grupa României:

11 decembrie, 22:00 Norvegia vs Olanda

12 decembrie:

16:45 Norvegia vs Spania
19:00 România vs Ungaria
22:00 Olanda vs Germania

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.