Referendumul pentru familia traditionala se va tine pe 6 si 7 octombrie 2018

Referendumul pentru modificarea Constitutiei in sensul redefinirii familiei va beneficia de doua zile de votare, romanii putandu-si exprima optiunile pe 6 si 7 octombrie. Potrivit premierului Viorica Dăncilă, o ordonanta de urgenta in acest sens va fi adoptata marti in cadrul unei sedinte extraordinare de guvern. Contradictiile vis-a-vis de „familia traditionala” a scindat societatea in doua tabere care isi arunca argumente si contraargumente in mediul online.

familia traditionala

Familia traditionala (foto: europafm.ro)

„Curtea Constituțională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei și de revizuire a Constituției. În acest moment, sunt întrunite toate condițiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligație de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste 3 milioane de cetățeni.

În ședința de astăzi, o ședință extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfășurare a referendumului pentru revizuirea Constituției, în forma adoptată de parlament. Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei în Constituția României, referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

1 Response

  1. septembrie 23, 2018

    […] proiectului politic Mişcarea România Împreună (RO+), Dacian Ciolos, a declarat la Sibiu ca referendumul pentru redefinirea familiei este inutil iar banii alocati pentru organizarea sa sunt „bani […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.