Neamț: Vrei împărtășanie? Mergi întâi la referendum. Altfel, să-ti cauți duhovnic

Culmea absurdului în județul Neamț unde Sfânta Împărtășanie e condiționată de prezența la vot!

Referendum 2018: Un preot nemtean ameninta cu repercursiuni daca nu votati (foto: kmkz.ro)

Mare belea pe capul unui preot de la Neamț, supărat pe enoriașii săi că au dat dovada de lipsa de interes și au bifat o prezență scăzută la referendum.

Într-un mesaj postat pe Facebook, un preot paroh din comuna Zănești a tunat și fulgerat amenintand că nu va mai împărtăși pe cei care nu participă la vot și că vor trebui să-și caute alt duhovnic.

„Imi asum, ca duhovnic, nu voi mai da Sf. Impartasanie celor care sunt impotriva lui Hristos! O spun public pentru ca nu are rost sa vii sa-mi spui ca esti crestin ortodox, dar nu votezi pt familie. Cauta-ti alt duhovnic, mult succes!” – este mesajul postat de acesta pe Facebook, sambata seara pe la 20:30, taman inainte de inchiderea sectiilor de votare.

Stirea a fost dezvaluita de jurnalistii de la Stiri-Neamt.ro care cred ca s-a ajuns prea departe cu aceste abordări care nu fac decât să creeze noi conflicte între biserică și populație.

„Și așa biserica Creștin-Ortodoxă din România are problemele ei, de la scandaluri interne ce țin de morală până la felul în care își strânge și cheltuiește banii enoriașilor.

O ieșire publică a unui reprezentant al bisericii care condiționează astfel acordarea Sfintei Împărtășanii de prezența la vot, este fundamental greșită. Până la urmă, decizia este a fiecăruia dintre noi daca mergem sau nu la vot. Prezența la referendum nu ne face mai creștini, cum și absența nu ne aruncă în ghearele necuratului,” scrie publicatia mai sus-mentionata.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.