Dacian Ciolos despre referendumul pentru familia traditionala: “Inutil. Niste bani pierduti”

Presedintele proiectului politic Mişcarea România Împreună (RO+), Dacian Ciolos, a declarat la Sibiu ca referendumul pentru redefinirea familiei este inutil iar banii alocati pentru organizarea sa sunt „bani pierduti”.

Dacian Ciolos

Dacian Ciolos (foto: facebook)

Intrebat in timpul unui briefing de presa daca va merge la referendumul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea casatoriei, fostul premier a spus ca ii vede utilitatea si ca altele sunt problemele care ar trebui discutate, prin urmare nu va participa.

Problema căsătoriei între un bărbat și o femeie e deja legiferată. Există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie și a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat. Din punctul meu de vedere, protecția familiei tradiționale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutați să se căsătorească, să aibă o locuință, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiți, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreține. Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja și stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată și politizată. De aceea nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduți”, a declarat Dacian Cioloș.

El este de parere ca multe partide se poziționeaza „ipocrit” de o parte sau alta a familiei traditionale, pentru ca la mijloc este o masa de alegatori.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.