USR: „Toader blochează accesului magistraților tineri în DNA. Dragnea are nevoie de procurori cuminți”

Intr-un mesaj postat pe Facebook, formațiunea politică Uniunea Salvați Romania, trage un semnal de alarmă cu privire la efectele periculoase ale OUG-ului pe justiție dat de cuplul Toader-Dragnea.

Artizanii justitiei in Romania (foto: USR/Facebook)

„Noul ordin al lui Dragnea pentru ministrul justiției: blocarea accesului magistraților tineri în DNA și în special în funcțiile de conducere.

După ce ieri seară a fost la sediul PSD, Tudorel Toader a anunțat în această dimineață că OUG-ul pe legile justiției prevede și creșterea vechimii în profesie de la 8 ani la 10 ani pentru ca un procuror să intre în DNA, iar procurorul șef al direcției trebuie să aibă minim 15 ani experiență.

Nu este o surpriză această prevedere introdusă în OUG, în condițiile în care atunci când a avut de ales pentru conducerea DNA între doi procurori din Constanța, Tudorel Toader a selectat-o pe Adina Florea, în detrimentul unui procuror tânăr care a avut rezultate și s-a remarcat prin dosarele împotriva lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Dragnea are nevoie de procurori cuminți în DNA! Până acum, era nevoie de 8 ani ca un procuror să fie șef al DNA, iar în prezent este nevoie de 10 ani doar ca să intre în direcție.

Mai mult, Tudorel se folosește de articolul modificat din lege cu privire la activitatea procurorilor care se desfășoară sub autoritatea ministrului justiției, pentru a-și aroga dreptul de a începe anchete disciplinare împotriva procurorilor. Inițial, în proiectul de ordonanță, ministrul putea sesiza Inspecția Judiciară și împotriva judecătorilor, dar s-a răzgândit între timp.

Din nou, pune presiune pe procurori, iar ordonanța se va aplica și retroactiv: procurorii care nu îndeplinesc noile condiții, vor fi trimiși înapoi la parchetele locale, deși atunci când au fost detașați la parchetele superioare îndeplineau toate cerințele legii.

#FaraPenali #noapteacahotii”

Sursa: USR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.