SUA critica dur Parlamentul Romaniei si comisia lui Iordache!

SUA a avut un mesaj extrem de dur impotriva coalitiei de guvernare din Parlamentul României care incearca pe repede inainte sa modifice legile justitiei. Departamentul de Stat american este ingrijorat ca noua legislatie incropita de Florin Iordache si comisia sa, ar putea submina lupta anticoruptie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere respingerea propunerilor care slăbesc statul de drept.

steagul sua

Steagul Statelor Unite ale Americii

„Statele Unite observă cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare modificarea legislaţiei care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România”, se arată într-o declaraţie de presă intitulată „România – propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar„, aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Declaratia a fost postata si pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti:
„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției. – https://go.usa.gov/xnktH”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.