PREMIERA: Europarlamentarul roman Siegfried Muresan ales negociator-sef pentru bugetul Uniunii Europene pe 2018

Siegfried Mureaan a fost desemnat joi ca negociator sef al Parlamentului European pentru bugetul anual al Uniunii Europene din 2018.

Siegfried Muresan

Siegfried Muresan, noul negociator-sef al PE pentru bugetul UE 2018 (foto: wikimedia)

Eurodeputatul devine astfel primul roman ales raportor pentru Parlament privind proiectul de buget al Uniunii Europene.

„Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat astazi, 24 noiembrie, pe deputatul european Siegfried Mureșan (PPE/PMP) ca raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) din anul 2018. Deputatul european Siegfried Mureșan este primul român ales ca negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE,” se arata intr-un comunicat de pe pagina sa de internet.

„Siegfried Mureșan este vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European și are deja experiență în negocierile bugetare ale Uniunii. Anul acesta a lucrat, în calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), la proiectul de Buget UE pentru 2017 și a făcut parte din delegația Parlamentului la concilierea bugetară cu Consiliul UE în cadrul căreia s-a aprobat bugetul pentru anul viitor, în valoare de 158 de miliarde de euro.”

Mureșan declara ca isi va indeplini obiectivele noii functii cu o foarte mare responsabilitate si ca prioritatile din noua functie vor fi cresterea economica a Uniunii Europene si intarirea securitatii cetatenilor.

Siegfried Muresan este de asemenea cunoscut ca fiind unul dintre europarlamentarii cu cele mai mari prezente la sesiunile din Parlamentul European, avand un numar ridicat de repoarte si propuneri de rezolutie.

Credit foto: ComunicareSM [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.