Pleşoianu îl atacă pe Tăriceanu si îi cere să accepte cererea DNA de ridicare a imunităţii penale

Supărat că Tăriceanu a tratat problema amnistiei şi graţieri din „perspectiva proprie” şi nu din cea a „interesului general al societăţii”, deputatul PSD Liviu Pleşoianu îi sugerează şefului Senatului să fie consecvent cu sine însuşi şi să le ceară senatorilor să voteze în favoarea urmăririi sale penale.

liviu plesoianu

Liviu Plesoianu (foto: cdep.ro)

„Domnule Tăriceanu, (…) Aţi afirmat acum câteva zile că nu veţi accepta nici picat cu ceară posibilitatea promovării unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea. Iar motivul invocat a fost acela că nu vreţi să existe „percepţia” că aţi avea un interes personal în acest sens. (…) Dacă nu vreţi în ruptul capului amnistie şi graţiere în România pe motiv că s-ar interpreta că ar funcţiona în interesul dumneavoastră personal, atunci, pe cale de consecinţă LOGICĂ, rezultă că nu veţi dori în ruptul capului nici să fie respinsă de către Senat cererea de încuviinţare a urmăririi penale care vă priveşte direct.
Ziceaţi aşa acum câteva zile, la TVR: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în aşa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spaţiul public”.

…Bun. Atunci, pe cale de consecinţă logică, putem parafraza astfel afirmaţia dumneavoastră recentă: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că decizia politică la care am un rol important – cea de încuviinţare (de către Senat, unde sunt Preşedinte) a cererii de începere a urmăririi mele penale – e o decizie care ar putea să mă favorizeze în aşa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spaţiul public”.

Astfel, pentru a fi egal cu dumneavoastră, am convingerea că veţi cere cu fermitate şi apăsare discursivă ca cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale să fie aprobată de către Senatul unde sunteţi dumneavoastră Preşedinte. Altminteri, dacă Senatul respinge cererea, rezultă conform propriei logici că veţi fi „vulnerabilizat în spaţiul public”, scrie pe Facebook Pleşoianu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.