PLDM doreste ca Presedintele Moldovei sa fie ales prin vot direct de catre popor

Chiar daca este lovit de o adevarata criza de imagine dupa ce liderul de necontestat Vlad Filat a fost arestat pentru fapte de coruptie, Partidul Liberal Democrat din Moldova a propus marți o inițiativă legislativă privind modificarea articolului 78 al Constituției, privind procedura alegerii președintelui țării.

PLDM (foto: independent.md)

PLDM (foto: independent.md)

PLDM vrea ca șeful statului sa nu mai fie un produs al Parlamentului ci să fie ales prin vot direct și universal, de către întreg poporul. Si mai interesant este faptul ca „prima semnătură pe acest proiect legislativ” îi aparține chiar președintelui partidului Vladimir Filat, care se află în arest de cateva zile.

Reprezentantii PLDM considera că modificarea Constituției în anul 2000, când s-a decis ca președintele să fie ales în Parlament, cu votul a 2/3 din deputați, este una „incompleta si deficitara”.

De asemenea, deputații PLDM au declarat că își retrag semnăturile de pe proiectul de lege cu numărul 314 din 04.09.2015, care stipuleaza reducerea numărului de voturi necesare pentru alegerea presedintelui de către Parlament cu majoritatea deputaților aleși.
Liberal-democrații au făcut un apel și către alți deputați, pentru a susține inițiativa lor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.