Ascensiunea spectaculoasa a lui Niculae Badalau. De la 4 saci de grau furati si o gratiere din partea lui Ceausescu, la suprematia in PSD si Parlamentul Romaniei

Desi pare ironic, dar Niculae Badalau, actualul presedinte executiv al PSD, ar trebui sa-i fie recunoscator lui Nicolae Ceausescu care l-a scapat de o belea nasoala cu multi ani in urma.

niculae badalau

Niculae Badalau (foto: giurgiupesurse.ro)

Social-democratul a ajuns recent numarul doi in partid ca urmare a unui vot unanim dat in CEX-ul PSD, ocupand astfel functia ramasa vacanta dupa excluderea lui Valeriu Zgonea din randurile social-democratilor.

In doar o luna, Badalau a marcat cele mai importante momente din cariera sa politica: coordonatorul campaniei electorale PSD, vicepresedinte al senatului României si presedinte executiv al celui mai important partid din România.

Totusi, pe la inceputul lui 1988, Bădălău a fost eroul unei situatii de care probabil nu e prea incantat sa isi aminteasca.

Potrivit unor documente prezentate de bn24.ro si preluate de b1.ro, in perioada in care activa ca subinginer la CAP Malu Spart, Badalau a fost prins dupa ce a furat patru saci cu grau de la stat cauzand un prejudiciu de 2570 de lei la vremea respectiva si drept consecinta a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca.

Insa actualul baron PSD-ist a fost „lovit” de un noroc chior avand in vedere ca Ceauşescu s-a gandit sa-i gratieze pe toti cei condamnati pentru fapte minore in ziua in care a implinit 70 de ani. Astfel, Nicolae Badalau a scapat basma curata fara nicio zi de inchisoare sau vreo alta penalizare.

Peste multi ani, calificat fiind in ceea ce priveste subtilizarea de bunuri de la locul de munca, subinginerul de la Malu Spart a ajuns deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte la PSD Giurgiu. Si apoi girat iarasi in 2012 de liderii USL pentru un post de senator. Niculae Badalau este șeful baronilor PSD din sud-estul țării, poreclit baronul-Ficățel din cauza dosarului penal în care este acuzat ca a luat spaga carne de pui pentru a o da mita in alegeri. Este de asemenea urmarit penal pentru trafic de influenta intr-un dosar de evaziune de vreo 50 de milioane de euro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.