Liviu Dragnea blochează de două luni un posibil referendum „Fără Penali în Funcții Publice”

Seful suprem al PSD blochează de aproape două luni inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice în Camera Deputaților. Liviu Dragnea, „care are două condamnări penale, vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei”, se arată pe pagina de Facebook Fără Penali în Funcţii Publice.

Dan Barna: „Dragnea blocheaza initiativa Fara Penali in Functii Publice”

„Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile pentru Fără Penali de la secretariatul Camerei Deputaţilor către Curtea Constituţională. Solicităm ca în Biroul permanent de săptămâna viitoare să fie introdusă solicitarea noastră pe ordinea de zi şi semnăturile să fie transmise către Curtea Constituţională, aşa cum expres prevede legislaţia în vigoare. Este o încercare de blocare a acestei iniţiative, sub pretext tehnic”, a declarat, joi, preşedintele USR, Liviu Barna.

Unul dintre membrii grupului de iniţiativă al campaniei USR ”Fără penali în funcţii publice” este scriitorul Mihai Şora. În vară, când iniţiativa şi-a atins obiectivul declarat, de a strânge un milion de semnături, Şora considera că acest lucru reprezintă dovada că românii se pot uni în jurul unor valori comune, scrie Digi24. Mihai Şora avertiza însă că în Parlament va fi greu, ”ştiut fiind că balaurul are multe capete”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.