Liderul PLUS face apel la unirea Opoziţiei: „Nu mai e suficient să stăm doar de pază”

Liderul nou infiinţatului partid politic PLUS, Dacian Cioloş, face apel la coagularea forţelor de opoziţie pentru a redresa situaţia socio-economică şi instituţională din ţară.

Dacian Ciolos (foto: nineoclock.ro)

Este nevoie de un proiect care să pună forţele politice din Opoziţie la lucru împreună, a afirmat, pe pagina sa de socializare, fostul premier Dacian Cioloş.

„Devine tot mai clar că nu mai putem aştepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE. Nu mai e suficient să stăm doar de pază la asalturile Guvernului asupra justiţiei, a economiei. Este nevoie de un proiect care să pună forţele politice din Opoziţie la lucru împreună, pentru că PSD a confiscat total instrumentele instituţionale şi nu are nicio dorinţă să guverneze transparent şi în interesul cetăţenilor. Am avut o nouă dovadă a orbirii care a cuprins acest partid, incapabil să revină la o conduită etică şi onestă în raport cu România. Situaţia în care ne aflăm arată clar că nu ne mai putem ascunde în spatele unor probleme politice care ne-au făcut să ne uităm doar în curtea noastră”, a declarat Cioloş.

Fostul prim-ministru a anunţat că noul său partid – PLUS – se va adresa tuturor forţelor politice care au posibilitatea şi dorinţa de a lucra la proiecte politice alternative.

„Înainte de a vorbi de coaliţii şi despre o unire generică a Opoziţiei, am putea încerca să aflăm care sunt priorităţile politice pe care le resimte fiecare dintre noi, pentru a depăşi orice disensiune şi pentru a construi o opoziţie unită la PSD şi la partenerul său, ALDE. Atrag atenţia că suntem datori societăţii civile din România, care a dat dovadă de un comportament impecabil în ultimii doi ani. Le suntem datori cetăţenilor României cu o soluţie pentru a redresa situaţia socio-economică, dar şi pentru a spune clar cum vrem să lucrăm împreună să redresăm instituţional Statul, Administraţia, Justiţia. Le datorăm românilor un comportament politic responsabil”, a precizat Cioloş.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.