Klaus Iohannis declara razboi penalilor. Presedintele a tinut un puternic discurs Pro-Justitie la sediul CSM

Foarte interesant discursul pro-justitie tinut de Presedintele Romaniei Klaus Iohannis la sediul Consiliului Superior al Magistraturii cu ocazia sedintei de constituire a CSM. E poate pentru prima data cand seful statului este vazut vorbind dur, clar si raspicat neratand ocazia de a-l admonesta pe noul ministru al justitiei Florin Iordache, cel care este cunoscut ca artizanul desantului legislativ „Martea Neagra”.

Iohannis l-a mustruluit pe Iordache pe problema amnistiei si gratierii

Klaus Iohannis a avertizat ca o lege a amnistiei si gratierii ar fi „o catastrofa” pentru democratie, si ca este ingrijorator faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este trimis în judecata.

„Nu pot să mă fac că nu văd că preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu urmărire penală în curs. Preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanţe îngrijorătoare”, a declarat Iohannis, la şedinţa CSM.

Alocutiune sustinuta de Presedintele Iohannis in cadrul sedintei de constituire a CSM

„Nu există democraţie puternică fără stat de drept şi justiţie independentă. Nimeni nu trebuie să se amestece în treaba judecătorilor şi procurorilor. Un sistem judiciar vulnerabil este ceea ce își doresc dușmanii României. Dacă statul de drept devine un stat de strâmb, atunci nimic nu ar mai sta în picioare în ţara noastră. De aceea, o lege a amnistiei și grațierii, care ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească. Mă voi opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale unei asemenea iniţiative,” a scris Iohannis pe pagina de Facebook.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.