Elena Udrea despre suspendarea directorului adjunct al SRI, Florian Coldea

Prim-adjunctul SRI, generalul-locotenent Florian Coldea a fost suspendat din functie joi ca urmare a dezvaluirilor facute de fugarul Sebastian Ghita. Rolul lui Coldea a fost preluat de directorul seviciului, Eduard Hellvig.

florian coldea

Florian Coldea a fost suspendat (foto: bzi.ro)

Inlaturarea lui Coldea a tinut prima pagina a mass-mediei si a scos la rampa o serie de fosti politicieni care au probleme de natura penala. Printre ei, si Elena Udrea care a avut o reactie pe Facebook pe marginea subiectului zilei:

Udrea arata ca a avertizat de prin 2015 de existenta unui general SRI, Coldea, care conduce Romania, prin teroarea catuselor din mana lui Kovesi. Ea este de parere ca demiterea lui Florian Coldea este inceputul si trebuie sa urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de acest om si cei de langa el, care „au facut mai mult rau tarii decat oricare politician de dupa Revolutie”. (n.r. Totusi Udrea inca nu realizeaza ca sursa tuturor relelor din Romania ultimului sfert de secol au fost politicienii)

„Acum fix doi ani, pe 30 ianuarie 2015, am spus in fatidicul interviu de la Hotnews, pentru prima data, ca exista un general SRI, Coldea, care conduce Romania, prin teroarea catuselor din mana lui Kovesi.

Ca cei doi actioneaza mafiot, ca sunt beneficiari de bunuri si avantaje in mod ilegal, ca au relatii nepermise chiar ilegale cu oameni de afaceri si politicieni, ca intervin in afaceri, politica, decid cine conduce institutiile, cine candideaza, cine castiga alegerile, cine e liber cine nu etc.

A doua zi au urmat 7 cereri, de retinere si arestare preventiva, intr-o reactie furibunda a celor doi, denumiti Binom de catre Ion Cristoiu in lunile care au venit. M-au bagat 8 zile apoi inca 72 in puscarie, au incercat sa ma mai aresteze o data, a treia oara, dupa 6 luni dupa ce ma eliberasera…
Mi-am petrecut ultimii doi ani intre DNA si ICCJ, mi-au făcut cinci dosare penale, mi-au blocat cariera si viata…

Atunci am fost desfiintata ca necredibila, acum se dovedeşte că am avut dreptate. Daca cei care erau in drept sa reactioneze la dezvaluirile mele ar fi avut curaj sa o faca, Romania nu pierdea doi ani si nu ajungea in criza de democratie si stat de drept in care se afla acum.

Sigur, mai bine mai tarziu decat niciodata. Demiterea lui Coldea este inceputul. Trebuie sa urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de acest om si cei de langa el, care au făcut mai mult rău ţării decât oricare politician de după Revoluţie.

Procesul de deparazitare a României abia a început si sper să nu fie falsificat de cei care cred că Sistemul trebuie să funcţioneze la fel, doar că altfel populat si in folosul lor.

PS. Ce se intampla e o lectie pentru cei care cred că sunt atat de puternici incat nimic nu li se poate întâmpla – e o vorbă englezească „Power is a fickle mistress”, a scris Elena Udrea.

Florian Coldea, numarul doi din SRI, a fost pus la dispozitia directorului general Eduard Hellvig, anunta Serviciul Roman de Informatii (SRI), ca urmare a acuzatiilor aduse de Sebastian Ghita cum ca a avut o relatie de prietenie stransa cu generalul Coldea. SRI a emis un comunicat in care anunta formarea unei comisii speciale „de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale”.

„In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea si care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale. In acest sens, pana la finalizarea verificarilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atributiile functiei de prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii vor fi preluate de catre Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea”, se arata intr-un comunicat publicat de SRI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.