Despre poza liderilor USR cu Dăncila și Toader în ziua moțiunii

DESPRE MOȚIUNE ȘI DE CE A FOST BINE CĂ USR A MERS AZI LA GUVERN

„Văd pe FB mulți dând cu parul în USR că și-au făcut o poză cu Dăncilă și Toader . Că nu e bine de imagine. Că ce cauți acolo când depui moțiunea în aceeași zi.

usr toader dancila

Liderii USR impreuna cu Viorica Dancila si Tudorel Toader la Palatul Victoria

Hai sa vedem ce se întâmpla de fapt, și sa nu cădem în capcane.
1. Dragnea nu mai controlează nici guvernul, nici Parlamentul, nici PSD-ul. Controlează doar CEX-ul. Joacă la bluff dur pe OUG-uri ca sa își securizeze penalii care îl sponsorizează, însă nici ei nu mai cred că el poate să rezolve problema
2. Dăncilă e într-o poziție puternică – orice ar face Dragnea nu o poate da jos de la guvern (nu are voturile în parlament – nu își poate da jos guvernul singur, iar dacă guvernul cade el este out de la toate butoanele, Klaus numind un opozant din PSD ca prim ministru). Cel mai logic pentru ea este sa NU dea OUG-urile cum le vrea Dragnea chit că își pune CEx-ul in cap – se poziționează ca leader și cineva cu care trebuie negociat direct (Dragnea căzând în derizoriu). Cel mai probabil va da un OUG care nu e toxic, ca să joace la două capete
3. PNL și Klaus NU VOR ca moțiunea să treacă. Orban s-a auto-propus ca posibil PM – deci se asigură că opozanții din PSD nu vor vota moțiunea. De ce ? Dintr-un calcul meschin – dacă guvernul rămâne dar e slăbit prin luptele interne din PSD – și în plus banii la budget se termina – speră să câștige voturi la Europarlamentare și Prezidențiale. Dacă voiau să dea jos guvernul era simplu – spuneau public că susțin orice PSD-Ist din aripa anti-Dragnea ca prim ministru (cu nume și prenume), și se rezolva problema cât ai clipi. Și cred că le convine și OUG-ul (câștigă penalii PNL + pierde PSD-ul voturi)
4. Cred că USR a identificat just cheia pentru a preveni OUG-urile (Dăncila) și au vorbit direct cu ea pentru a-i explica riscurile. Și s-au poziționat și pentru electoratul non-radical ca o forță politică care negociază cu puterea punctele cheie din agenda României (este esențial pentru a ajunge la 25 la suta vot împreuna cu Ciolos) . Dacă Dancila nu dă OUG-urile (și nu cred că le dă), pot capitaliza situația. Dacă o dă – atunci pe buna dreptate se pot revolta și spune că au fost mințiți, dar măcar au făcut tot ce se putea face
5. Evident – PNL-ul este disperat că USR/Cioloș cresc și îi pot depăși electoral. Este foarte probabil ca USR sa aibă candidat în turul 2 la prezidențiale și le e frică. Și PSD-ul este îngrozit. Deci vom vedea enorm de multe atacuri din toate părțile in următoarele luni. Asta e ?

Și btw – dacă voi chiar credeți că cei care au fost acolo (singurii care se luptă de 2 ani de zile cu PSD – în parlament, în instanțe, în stradă – Vlad chiar fiind bătut de jandarmi) nu sunt de bună credință – asta e. Stați acasă la vot și “mai dați o șansă” PSD-ului…”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

CONFERINTA DE PRESA DE DUPA INTALNIREA USR-DANCILA
Conferință de presă – Președintele USR, Dan Barna, deputații Stelian Ion și Cristian Ghinea, împreună cu juristul USR Vlad Gheorghe, au avut o întrevedere, în urmă cu scurt timp, cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, despre OUG pe Codurile Penale.

În fiecare zi, până la votarea moțiunii de cenzură, Guvernul Dăncilă poate adopta OUG pe Codurile Penale. Iar în acest OUG pot fi strecurate multe prevederi, în afară de cele impuse de directivele europene.

USR consideră că nu este nicio urgență pentru a modifica legislația penală, decât scăparea lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și a altor infractori cu dosare penale. Modificările recente ale legislației penale nu sunt oportune și vor pune în pericol siguranța națională!

„Președintele USR Dan Barna si colegii sai, au mers la Palatul Victoria, după ce au solicitat în regim de urgență o audiență la premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre planul Guvernului de a modifica prin ordonanță de urgență Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Nu există nicio urgență pentru a modifica legislația penală prin OUG, ambele coduri trebuie dezbătute în Parlament, așa cum este normal într-un stat democratic. Uniunea Europeană și în special Comisia de la Veneția au recomandat României ca legile de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală să fie dezbătute cu specialiștii în domeniu și întreaga societate civilă.

Modificările recente ale legislației penale nu sunt oportune și vor pune în pericol siguranța națională!”, se arata intr-un comunicat postat de USR pe pagina de Facebook a formatiunii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.