Circ la Parlament. Ciordache se leagă de scaun de teamă sa nu i-l ocupe altcineva

„Atunci când calcă în picioare toate legile și regulamentele, pesedeii invocă majoritatea parlamentară și caracterul suveran al deciziilor luate în plenul Parlamentului.

Astăzi, când majoritatea lor în Camera Deputaților se clatină destul de serios, pesedeii refuză să supună la vot revocarea lui Dragnea și Ciordache, pe motiv de… regulament.”

Lui Iordache (centru) ii tremura scaunul (foto: Cosette Chichirau)

E tămbălău mare în Camera Deputaților. PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. Artizanul defectuoaselor legi ale justitiei, argumenteaza că propunerea de revocare nu putea fi pusă pe ordinea de zi, deoarece singurii care puteau cere acest lucru erau social-democrații. Si bine-nteles, doar nu erau prosti s-o faca.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, deputata USR Cosette Chichirau scrie: „PSD a pierdut majoritatea in Camera Deputaților. Nu au supus la vot, timp de o ora si jumătate, propunerea opoziției de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. PSD incearcă acum, probabil cu bani mulți, sa-si redobândească o majoritate foarte subțire.”


CULMEA ABSURDULUI: „Sa ceri unui pesedist sa fie de acord cu punerea pe ordinea de zi a unei propuneri de revocare a sefului”
„A fost o zi tristă, am constatat că din dorința de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului și a normelor interne ale Parlamentului. Înțeleg un joc democratic și faptul că-ți dorești anumite chestiuni, de la modificări legislative pînă la schimbări sau ocuparea anumitor funcții, dar acestea trebuie să respecte niște norme minimale – Constituție, regulament, legi de organizare și funcționare a fiecărei instituții”, a spus Florin Iordache care invoca cu disperare regulamentele si Constitutia, aceleasi pe care nu dadea doi bani cu ceva timp in urma cand jongla cu legile justitiei prin Comisia Juridica.

„Datorită faptului că solicitarea de demitere a președintelui Camerei Deputaților s-a făcut în Biroul Permanent trecut, cu încălcarea regulamentului, care spune foarte clar: schimbarea membrilor Biroului Permanent, cât și schimbarea președintelui Camerei Deputaților se poate face doar la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceștia provin”, a spus Florin Iordache. El a adăugat că l-a întrebat pe liderul de grup PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, dacă a solicitat revocarea președintelui sau vicepreședinților Camerei. A spus că nu.

„În aceste condiții nu puteam pune pe ordinea de zi un proiect, fie că îl viza pe dl Dragnea, fie că mă viza pe mine”, a conchis Iordache. Ce mai, dictatura curata!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.