Cei trei care au prostit PSD-ul. Diversiunea lui Cioloș pentru înregistrarea partidului PLUS

Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), care-l are drept lider pe Dacian Cioloș, are trei fondatori: doi avocați, colegi la o casa de avocatură Iordache Partners din București, și soția unui dintre ei, noteaza Ziaristii.com.

fondatori plus

Doi dintre fondatorii partidului PLUS (foto: ziaristii.com)

Fondatorii PLUS, așa cum apar pe site-ul Tribunalului București

Președinte: Daneş Raluca Florina (senior associate la Casa de avocatură „Iordache Partners”);
Vicepreședinte: Iordache Iulia (soția secretarului general);
Secretar general: Iordache Adrian Alexandru (managing partner la „Iordache Partners”).

„Colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic”, a explicat Dacian Cioloș.

Solicitarea de înființare a Partidului Libertății, Unității și Solidarității a fost depusă la Tribunalul București pe 25 septembrie 2018, iar soluția de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a fost dată o lună mai târziu, pe 26 octombrie, și nu a fost contestată de nimeni, rămânând definitivă, anunță G4Media.ro.

Lipsa contestațiilor se explică prin faptul că nimeni n-a știut că PLUS este partidul lui Dacian Cioloș. Secretul a fost păstrat cu strictețe de cei fondatori, împreună cu liderul de facto al noii formațiuni. Practic, Dacian Cioloș le-a tras o mare țeapa PSD-iștilor și vuvuzelelor asociate.

Înregistrarea Mișcării Romania Împreună ca partid politic – tergiversată în mod deliberat. Ridicolul amânărilor repetate la nesfarșit. Cine se temea de MRÎ?
Fostul premier Dacian Cioloș așteaptă de peste 7 luni ca partidul pe care l-a înființat, Mișcarea România Împreună, să primească undă verde de la tribunal. O serie întreagă de proceduri juridice au făcut ca înregistrarea partidului să riște să se amâne pe anul viitor, deși estimările inițiale, de după depunerea actelor pe 30 martie, erau ca până în septembrie să poată avea loc lansarea oficială.

Potrivit site-ului Tribunalului București, înregistrarea MRI a trecut printr-o incredibilă serie de amânări și proceduri, precum cereri de intervenție făcute de diverse persoane, combinate cu cereri de recuzare și recursuri, dar și chichițe precum neplata unui timbru judiciar, așa cum a explicat pentru HotNews.ro Alin Mituță, membru fondator al partidului. Potrivit acestuia, toate aceste proceduri sunt menite să întârzie apariția partidului, unele dintre ele nefiind făcute „nici întâmplător, nici amator”, spune el.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.