Basescu gata sa depuna juramantul pentru a obtine cetatenia moldoveneasca: „In turul doi, voi vota pentru Maia Sandu”

Traian Băsescu si sotia sa Maria Băsescu, sunt pregatiti pentru a depune joi juramantul de obtinere a cetateniei moldovenesti in cadrul unei ceremonii ce va avea loc de la ora 16:00 la Ambasadei Republicii Moldova la București, noteaza Deschide.md.

familia traian maria basescu

Familia Basescu va depune juramantul pentru cetatenia moldoveneasca (foto: national.ro)

Ca urmare a acestui fapt, Basescu va putea in turul al doilea al Alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

„Domnul Băsescu este “constrâns” de două termene: primul este legat de legislația Republicii Moldova care prevede că dacă în termen de șase luni persoana nu depune jurământul ea pierde dreptul de a obține cetățenia, iar al doilea termen este legat de alegerile Prezidențiale la care dânsul a declarat că intenționează să participe”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea. Ulterior familia Băsescu va trebui să depună actele pentru a-și perfecta pașapoartele moldovenești.

Fostul președinte roman, Traian Băsescu, a declarat recent ca nu a votat in primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, motivand situatia prin faptul ca rusofonul Igor Dodon a atacat la Curtea Constitutionala hotararea prin care Nicolae Timofti i-a acordat cetatenia Republicii Moldova. „Acum, s-a judecat și s-a respins, așa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu”, a declarat Băsescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.