Viclesugurile lui Igor Dodon si momelile aruncate romanilor despre Tratatul de Frontiera

„Fraţi români, eu vă stimez, vă iubesc ca vecini, dar haideţi să ne respectăm ca două state independente, suverane. Veniţi voi la noi, noi la voi, dar nu cu idei unioniste. Imaginaţi-vă dacă ar apărea în România mişcări finanţate de Republica Moldova care ar spune «Haideţi să lichidăm România, să luăm jumătate de România înapoi şi să ajungem la harta cum a fost Moldova»!”, cam asa si-a inceput Igor Dodon retorica la adresa romanilor intr-un interviu pentru TVR Chisinau, desi este foarte putin probabil ca cineva sa-i creadă vorbele (vedeti VIDEO mai jos).

Igor Dodon TVR

Igor Dodon vrea sa-i pacaleasca pe romani cu Tratatul de Frontiera (foto: lse.ac.uk)

De asemenea, proaspătul presedinte moldovean, cel care insistă pe teoria că Moldova are o istorie mult mai veche decât România, a cerut demnitarilor de la Bucureşti să uite de atitudinea de fraţi mai mari şi să semneze Acordul de frontieră. „Dacă ne respectăm ca state, hai să semnăm Acordul de frontieră pe care nu a vrut nimeni să îl semneze de 25 de ani. România se laudă că prima a recunoscut independenţa Republicii Moldova. Vă mulţumim pentru acest lucru, dar de ce nu semnaţi Acordul de frontieră? Dacă ne stimăm reciproc ca state independente şi nu avem alte gânduri ascunse de lichidare a statalităţii Republicii Moldova“, a mai spus vicleanul Dodon.

Ce a uitat insă pro-rusul Igor Dodon? Pactul Ribbentrop-Molotov!
Însă, ceea ce nu spune preşedintele Republicii Moldova e că prin semnarea acestui acord de frontiera, România ar recunoaşte chiar graniţele stabilite prin marsavul Pact Ribbentrop-Molotov, din 1939, prin care Germania şi Uniunea Sovietică, – sau Hitler si Stalin-, s-au înţeles cu privire la anexarea de către URSS a Basarabiei, la acel moment parte a Regatului României. Astfel, România ar mai putea emite cu greu pretenţii în ceea ce priveşte unirea cu vecinii de peste Prut, fiind invocat argumentul istoric al desprinderii în urma ameninţării cu intervenţia armată de către sovietici.

Reactiile dure din Romania
Traian Băsescu: La o întâlnire organizată de PMP la Chişinău fostul presedinte roman a îndemnat la prudenţă din partea părţii române şi a cerut ignorarea acelor „ticăloşi care tot desfăşoară o propagandă spunând că România se pregăteşte să invadeze Republica Moldova“.

Titus Corlăţean, fost ministru de Externe: „Dacă are ceva de solicitat, Dodon ar face bine să meargă la Moscova şi să ceară retragerea trupelor de ocupaţie din Transnistria. În acest fel, poate să susţină integritatea teritorială a Republicii Moldova. Nu România este cea care staţionează trupe militare pe teritoriul suveran al Republicii Moldova, ci Federaţia Rusă“.

Sursa: Adevarul.ro

Video: Igor Dodon TVR: Razboi declarat relatiilor moldo-romane

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.