Igor Dodon o acuza pe Maia Sandu de sinuciderea a sute de copii pentru ca a instalat camere video la BAC

Dezbaterile televizate dinaintea turului doi al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova ne arata ca prostia candidatilor nu poate atinge limite, acestia debitand tot felul de ineptii, doar doar vor mai creste un pic in sondaje. Este si cazul socialistului pro-rus Igor Dodon care si-a acuzat contracandidata pro-occidentala, Maia Sandu, ca ar fi responsabila pentru 400 de situatii de sinucidere si tentative de suicid in randul tinerilor, pentru ca in perioada cat a fost ministru al Educatiei, a ordonat montarea de camere de supraveghere video la examenele de bacalaureat. Asta cu siguranta a fost probabil perla zilei!!!

igor dodon

Igor Dodon (foto: rasputin.md)

„In perioada cat Maia Sandu a fost Ministru al Educatiei, in premiera, in anii 2012-2015 au fost inregistrate peste 400 de cazuri de suicid si tentative de suicid la copii. Acesta este rezultatul reformelor”, a declarat Igor Dodon in cadrul unei dezbateri de la Pro TV Chisinau.

Psihologul Liuba Ceban, fondatorul liniei verzi Antisuicid, incearca sa-i explice lui Dodon ca de fapt sinuciderile sunt cauzate mai degraba de conditiile sociale precare cu care se confrunda Moldova si-l acuza pe liderul socialist ca e habarnist si foloseste in scopuri electorale cifre si argumente dubioase in privinta suicidului printre copii.

„…As vrea sa ma adresez public catre Igor Dodon si simpatizantii acestuia. Declaratia ca 400 de persoane au decedat prin suicid din cauza camerelor care sunt instalate la examenele de bacalaureat, are cel putin doua erori grave: 1 Statistic in rezultatul suicidului decedeaza anual pana la 30 de copii. Este o cifra mare. O viata de copil este deja mult. Majorarea intentionata a cifrei suicidelor are ca efect majorarea de facto a numarului acestora, ca urmare a efectului Werter. Va rog sa-mi oferiti sursele de unde v-ati documentat. Eu cunosc alte date furnizate de Biroul National de Statistica. 2 Factorul psihologic. Nimeni nu se sinucide doar dintr-o singura cauza!!! Cauza numarul unu este un motiv interior, cum ar fi perceptia de singuratate, boala psihica, boala fizica. Si in nici intr-un caz camerele video. Eu nu inteleg cum poti sa faci declaratii publice atat de iresponsabile si nepregatire pe un subiect atat de sensibil”, a scris pe contrul sau de Facebook Liuba Ceban.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.