Virusul Ebola: Tratament Febra Hemoragica

Interventii vitale in cazul contaminarii cu Ebola!!! Lumea trebuie sa stie ca momentan (inca) nu exista un vaccin sau medicament aprobat de FDA (de exemplu, medicament antiviral) care sa combata infectia cu virusul Ebola, cel care declanseaza febra hemoragica.

Simptomele contaminarii cu Ebola sunt tratate pe parcursul manifestarii lor. Următoarele intervenții de bază, atunci când sunt utilizate timpuriu, pot imbunatati in mod semnificativ sansele de supravietuire ale bolnavilor:

  • Furnizarea de fluide intravenoase (IV) și de electroliți (săruri necesare organismului)
  • Menținerea nivelului de oxigen și a tensiunii arteriale
  • Tratarea altor infecții în cazul în care ele apar

Vaccinuri experimentale și tratamente pentru Ebola sunt în curs de dezvoltare, dar ele nu au fost încă pe deplin testate in ceea ce priveste siguranta sau eficacitatea lor.

Sansele de supravietuire si recuperare in urma infectarii cu Ebola depind de 2 factori principali: aplicarea unui tratament medical adecvat si raspunsul/sistemul imunitar al bolnavului.

Oamenii care supravietuiesc bolii declansate de Ebola, dezvolta anticorpi care au o durata de viata de cel puțin 10 ani, posibil mai mult. Nu se cunoaște deocamdata dacă supravietuitorii vor fi imuni pentru restul vieții sau dacă se se pot infecta cu o specie diferită de Ebola (mutatie).

Unele persoane care s-au recuperat in urma contractarii Ebola au dezvoltat complicatii pe termen lung, cum ar fi problemele ale articulatiilor și de vedere.

Sursa: CDC.gov

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.