Rosia, leguma minune ce previne cancerul si vindeca diferite boli grave

Este foarte populara printre consumatori si una dintre cele mai raspandite legume in tara noastra si,,, da, este vorba despre rosie.
O expunere cat mai indelungata la soare pe perioada cresterii, o face pe rosie mai gustoasa si mai bogata in vitamine. Imediat dupa recoltare, ea isi pierde o parte din vitaminele C si A in contact cu lumina. Prin urmare este recomandat ca rosiile sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt culese
.

Rosia, un aliat al sanatatii (public domain)

Rosiile, aliat al sanatatii (public domain)

Este dulce, racoritoare, energizanta, plina de substante vitale… Cu alte cuvinte, un aliat pretios al sanatatii.

La ce este buna rosia??? Calitati nutritive si avantaje medicale.
Aceasta leguma-fruct are o valoare nutritiva exceptionala si o savoare unica, posedand pretioase virtuti medicinale. Este diuretica, laxativa, cicatrizanta, remineralizanta, fiind un remediu eficient impotriva multor afectiuni. Savoarea unei rosii depinde de mai multi factori: nivelul de aciditate, continutul de apa si zahar, textura pulpei, momentul culegerii. Contine 94% apa, insa restul de 6% reprezinta numai vitamine (A, B, C, E) si minerale (magneziu, potasiu, zinc, fluor, sodiu). Este cea mai bogata leguma in aminoacizi, inclusiv aminoacizi esentiali, pe care organismul nostru nu-i poate fabrica singur. Cu cat rosia este mai expusa la soare in timpul cresterii sale, cu atat este mai savuroasa si mai bogata in vitamine. Odata recoltata, ea pierde o parte din vitaminele C si A in contact cu lumina. De aceea este recomandat ca rosiile sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt culese.

Ca tratament impotriva unor afectiuni (boli renale si infectii urinare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, maladii cardio-vasculare, reumatism, tulburari digestive) se recomanda o cura de 3 – 4 saptamani cu suc de rosii, cate 3 pahare pe zi (eventual poate fi combinat in parti egale cu suc de telina).

Iată câteva afecțiuni în prevenirea și tratarea cărora consumul de roșii joacă un rol uluitor:
1) Dezintoxicare
Rosia contine elemente care protejeaza ficatul si ii stimuleaza activitatea, contracareaza efectele negative pe care le are consumul excesiv de grasimi, ajutand organismul sa le metabolizeze rapid. Stiai ca o rosie de marime medie contine 125 mg de potasiu? Studiile clinice au dovedit ca, datorita bogatiei sale in potasiu, ac- tioneaza pozitiv asupra rinichilor. In cele mai multe cazuri, o buna activitate renala permite diminuarea hipertensiunii. Pentru a ajuta rinichii sa filtreze eficient apa si sa elimine toxinele, zdrobeste bine doua rosii (sau stoarce-le cu robotul), adauga o lingurita de suc proaspat de la- maie, un pic de tarhon, busuioc. Consuma acest amestec timp de 2-3 zile, dar ai grija sa nu bei mai mult de un pahar pe zi!

2) Previne cancerul si bolile de inima

Citeste mai multe despre avantajele consumului de rosii pe antenasatelor.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.