Cea mai sanatoasa tara din lume este Italia – index Bloomberg

Vrei sa traiesti 80 de ani sau chiar mai mult? Atunci vei avea sanse reale sa-ti indeplinesti aceasta dorinta daca te vei muta in Italia care a fost declarata tara cu cei mai sanatosi oameni din lume, potrivit Bloomberg Global Health Index.

mancare italiana

Dieta mediteraneana este cea mai sanatoasa din lume (public domain)

Bloomberg scrie ca in ciuda faptului ca tara lor se confrunta cu dificultati economice, italienii au o inima si o minte multa mai sanatoasa decat a americanilor, canadienilor sau a englezilor. „Cizma” are un excedent de medici iar dieta locala este bazata pe fructe si legume proaspete, carne slaba, peste, cereale, nuci si seminte, ulei de masline, și bine-nteles vin rosu. Mai multe studii au asociat dieta mediteraneana cu o imbatranire redusa, un creier mai sanatos, o greutate moderata si un risc redus de cancer.

In Italia, portiile de mancare nu sunt foarte voluminoase iar o masa obisnuita este impartita in mai multe feluri ce sunt savurate in tihna pe o durata cat mai indelungata.

Durata medie de viata a italienilor este de 83 de ani, iar longevitatea pare sa fie strans legata de un alt obicei traditional al lor: la Passegiata sau plimbarea pe care o fac dupa cina.

Italia a fost urmata in clasament de Islanda, Elvetia, Singapore si Australia.

Bloomberg a evaluat cele 163 de tari pe baza unor factori cum ar fi riscurile pentru sanatate, speranta de viata si cauzele de deces.

Statele Unite au fost cotate ca fiind una dintre cele mai „grele” natiuni din lume ocupand pozitia 34, cu un punctaj de 73.05 din 100.

Cat despre Romania, din pacate aceasta nu se regaseste nici macar intre primele 50 de pozitii ale clasamentului Bloomberg.

Top 10 tarile cu cei mai sanatosi oameni din lume:
1. Italia
2. Islanda
3. Elveţia
4. Singapore
5. Australia
6. Spania
7. Japonia
8. Suedia
9. Israel
10.Luxemburg

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.