Website-ul MAI are duplicat. Clona cerea bani si date personale

Politia Romana a fost clonata pe internet?

Ministerul Afacerilor Interne a fost surprins sa afle ca site-ul sau are o clona ce a reusit sa copieze cu succes elemente vizuale ale originalului. Website-ul clona le recomanda vizitatorilor sa introduca datele personale si sa doneze anumite sume de bani.

Copy-paste: Site-ul ministerului de internet a fost clonat

Copy-paste: Site-ul ministerului de internet a fost clonat

Pe site-ul oficial al MAI se poate citi urmatorul comunicat: “Ministerul Afacerilor Interne a fost semnalat de existența în spațiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuală a site-ului instituțional al MAI prin care se solicită cetățenilor unele date cu caracter personal și/sau plata unor sume de bani invocându-se diverse fapte pe care aceștia le-ar fi comis”.

Reprezentanții ministerului le recomanda oamenilor sa nu puna botul la noua teapa cibernetica si sa nu dezvaluie in nici un caz informatii personale, de preferat fiind evitarea totala a platformei web de tip clona.

„MAI anunță public că singurul site al instituției este www.mai.gov.ro, iar orice altă pagină web nu ne aparține. Pentru verificarea situațiilor semnalate au fost sesizate structurile specializate de combatere a criminalității informatice”, anunță MAI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.