Vîntu bagat iar la zdup. Sentinta definitiva: 2 ani cu executare pentru favorizarea lui Popa

O nou lovitura pentru Sorin Ovidiu Vîntu care a fost condamnat de ICCJ la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul sel al FNI. Decizia, care este definitivă, a venit la scurt timp dupa ce Vintu a fost implicat intr-un scandal cu pasapoarte falsificate. Chiar cu o zi inainte de aceasta decizie, SOV a fost luat pe sus de poliţie şi transportat la Parchetul instanţei supreme după descoperirea unui paşaport fals ce avea fotografia lui dar numele unui individ din Republica Moldova.

orin Ovidiu Vantu

Sorin Vantu a mai luat o condamnare: 2 ani dupa gratii cu executare (ziuanews.ro)

Afaceristul si-a primit sentinta vineri seară, cand magistratii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, au avut deliberarea finala si definitiva considerand ca doi ani dupa gratii pentru favorizarea lui Nicolae Popa sunt suficienti.

Cum e deja la moda in Romania ca toti infractorii de rang inalt sa invoce motive politice pentru prostiile lor, nici SOV nu putea sa faca exceptie de la regula, el declarand ca dosarul sau este o rafuiala primita de la Presedintele Traian Basescu.

”În opinia mea, acest dosar a fost unul strict politic. În 2009, am susținut cu toată puterea mea îndepărtarea actualului președinte. Nu am reușit și acum plătesc facturile, iar una dintre facturi este acest dosar”, a spus Vîntu în fața judecatorilor. DAR, totusi Uraganul ar putea sa se gandeasca si la situatia inversa, ca de fapt el l-a inscaunat pe Basescu la Cotroceni dupa ce la ademenit pe Geoana la un whisky si-o cafea cu o noapte inainte de runda finala a debaterilor prezidentiale.

Sorin Ovidiu Vântu, soferul lui si un afacerist basarabean au fost deferiti justitiei in octombrie 2010 sub acuzatia ca i-au expediat bani lui Nicolae Popa, fost director Gelsor, pentru a se sustrage de la condamnarea definitiva de 15 ani de inchisoare cu executare ce-o primise în dosarul FNI.

Pe 9 septembrie 2010, procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au decis arestarea pentru 24 de ore a lui Vîntu Sorin Ovidiu, Ţurcan Octavian, şi Stoian Alexandru sub acuzatia comiterii infracţiunii de favorizare a lui Popa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.