Traian Basescu vrea sa devina membru PMP pana pe 10 octombrie

Fostul sef de la Cotroceni, Traian Băsescu a declarat joi, că până pe data de 10 octombrie se va înscrie în partidul miscarea populara (PMP), fără a mentiona dacă va prelua șefia partidului.

“Va trebui să găsim o formulă. Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP. Obiectivul meu este să construiesc un partid nou, care să nu fi fost implicat în compromisuri. De aceea sunt şi reticent în a mă aşeza în poziţia numărul unu. Va trebui să găsim o formulă. Vreau să transfer acestui partid toată experienţa mea”, a spus Băsescu la Adevărul Live.

In ceea ce priveste zvonurile despre o posibilă candidatură la Primăria Bucurestiului, fostul șef al statului a precizat că “nu spun nici nu, nici da”, subliniind că în politică “nu faci întotdeauna ce vrei, ci și ce trebuie”.

“Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o comeptiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo”, a declarat Basescu.

Comments

comments

2 Responses

 1. Simon spune:

  La începutul anului ziceai Dănuțe: ”Gata Breeeeee, ajunge cu ScârBăseeee, avem deja alt Președinte”! 😉
  Acuma, văd că tot tu de acolo de la Mountain Pizdew, îl pupi pe ScârBăsel, cel mai des la găozel, cu fiecare apariție Bășinoasă & rușinoasă pe care o face, în curtea plină de fecale de la Mișcarea lui Poponară…
  După cum știi, stupefacţie maximă pe Facebook și în presă sămtămânile trecute: fostul ofiţer D.I.E. Silvian Ionescu, fost şef al Serviciului de Informaţii Economice şi Politice pe Europa de Vest din Securitatea comunistă, postură din care l-a avut ca subaltern pe imensul jeg al tău marinăresc de Tiran Mârlănescu, pe atunci şef al reprezentanţei Navrom la Anvers, afirmă despre acesta că e de o „ticăloşie colosală”, pe care puţini i-o cunosc cu adevărat. „Cu ticăloşia noastră naţională, am trăit acești 10 ani, două proceduri de excepţie rarisimă în democraţie: suspendarea preşedintelui ! Nu sunt avocat al faptului că acel preşedinte nu era mare ticălos“.
  A mai continuat fostul mare securist:
  „Sunt puţini cei care îi cunosc ticăloşia colosală a acestei jigodii fără margini ! Procedura, însă, nu e normală, e excepţională ! Şi noi am făcut-o excepţională nu în sute de ani, ci în patru !” afirmă mega-securistul Ionescu pe pagina sa de Facebook.
  Chiar dacă subiectele postate vizau și alte aspecte, ceea ce e de reţinut Dănușcule, în mare, este această opinie vizavi de caracterul fostului tău preşedinte exprimată de unul dintre persoanele care l-au cunoscut cel mai bine de-a lungul vieţii, ba chiar a fost responsabil, se știe, cu o parte din pregătirea sa securistică de specialitate. 🙂
  De asemenea, după cum bine știi, Silvian Ionescu, până de curând un mare apropiat politic al lui Tiran ScârBăsescu, detonează și alte bombe pe Facebook. După o serie de postări referitoare la calitatea lui ScârBăsescu de “turnător”, pe vremea când ocupa funcţia de director al Agenţiei NAVROM la Anvers, Silvian Ionescu îi arată “pisica” fostului bădăran de preşedinte, printr-o întrebare: “Cu cine dintre români era EBA colegă la Parlamentul European ?”
  Răspunsul este unul crunt şi devoalează legăturile lui ScârBăsescu, dinainte de 1989, cu mulți ofiţeri de securitate, legături ce au continuat şi după Revoluţie, cu legătură directă în fostul Partid Democrat Liberal. Colega lui EBA la Parlamentul European se dovedeşte a fi fiica fostului căpitan D.I.E., acoperit la Anvers, Marin Antonescu, alias “Marin Antoniu”.
  Lucrurile se complică pentru ScârBăsescu, odată cu întebarea lui Silvian Ionescu, având în vedere legăturile de afaceri ale lui Marin Antonescu cu sirianul Mohamad Yassin, implicat în dosarul “răpirii” jurnalişilor din Irak, din anul 2005.
  Mohamad Yassin, catalogat de ScârBăsescu tău drept “beneficiarul cinstit al averii lui Omar Hayssam”, implicat, în anul 2005, în afacerea răpirii celor trei jurnalişti în Irak, a fost arestat anul acesta pentru trafic de influenţă într-un dosar ce are la bază un denunţ al lui Omar Hayssam legat de promisiunea doctorului Yassin că îl poate scoate pe sirianul acuzat de terorism din închisoare.
  În anul 2002 Dane, ptr memoria ta blonduță, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a înfiinţat societatea Parc Industrial Mija SA, pe terenurile unităţii militare Mija, fabrica de armament unde se produceau blindaje special şi material pirotehnice. Patru ani mai târziu, în 2006, are loc o majorare de capital, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa rămâne doar cu 40 la sută din acţiunile societăţii. Cu acest prilej, în acţionariatul companiei intra afaceristul iordanian Fathi Taher, prin Quatron International Investment co. Ltd din Iordania. În 2007, Taher şi Mohamad Yassin se regăsesc împreună în Consiliul de Administraţie al Parcului Industrial Mija, alături de Constantin Toma (la acea dată director general la Omniasig), fostul senator PSD Ion Stan, consilierul judeţan PNL Gabriel Plăiaşu şi Marin Antonescu, vicepreşedinte al PDL Dâmboviţa.
  Potrivit multor documente oficiale, în urma unei Adunări Generale a Acţionarilor din anul 2010 a SC Parc Industrial Mija SA, prietenul lui ScârBăsescu, Mohamad Yassin a fost numit în funcţia de director general al companiei, poziţie pe care a ocupat-o până în anul 2012. Interesant este că, odată cu plecarea voluntară din Consiliul de Administraţie a lui Marin Antonescu, în anul 2012, Mohamad Yassin şi-a pierdut şi el postul de director al Parc Industrial Mija SA, rămânând doar membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat care se va încheia undeva în cursul anului 2016.

  Nume de cod “Antoniu” 😉

  Potrivit și altor documente desecretizate din arhiva fostului Departament al Securităţii Statului, Marin Antonescu a lucrat sub acoperire în cadrul Direcţiei de Informaţii Externe sub numele de cod “Marin Antoniu”. Conform fişei de cadre, acesta a urmat, în perioada 1972-1975, cursurile Şcolii de Ofiţeri de Securitate, iar, între 1975-1979 a activat ca loconenent în cadrul Inspectoratului Judeţean Argeş al Securităţii, la Serviciul “F”. Până în 1984, Antonescu a fost transferat la Dâmboviţa, primind gradul de locotenent major. La sfârşitul lui 1985, a primit deja gradul de căpitan şi transferat la Centrul de Informaţii Externe, unde a activat în cadrul Unităţii Militare 0199, de unde, la finalul anului 1989, a fost transferat la Ministerul Apărării Naţionale.
  În perioada în care a activat la DIE, Marin Antonescu a lucrat sub acoperire, conducând reţeaua de agenţi ai Securităţii de la Bruxelles. El active ca aşa-numita “antenă”, care furniza informații pentru UM 0920/V1 – Europa de Vest. Aici l-a cunoscut pe janghinosul chiombălău de ScârBăsescu, care conducea Agenţia NAVROM de la Anvers. După revoluţie, Marin Antonescu a părăsit, oficial, sistemul, a devenit avocat şi a intrat în politică, înscriindu-se în FSN. În 1993, a primit chiar funcţia de prefect al judeţului Dâboviţa. După ruperea FSN, când Petre Roman a înfiinţat Partidul Democrat, jigodia de Tiran ScârBăsescu a făcut lobby ca Marin Antonescu să fie primit noul partid. Fostul ofiţer DIE a devenit membru PD abia în 1996, când ScârBăsescu deja devenise foarte influent la nivelul Partidului Democrat.
  Fii atent Dănuțe: Personajul despre care Silvian Ionescu aminteşte, fără să-i dea numele în clar, se numeşte Marin Antonescu, colonel de securitate în cadrul DIE, responsabil cu reţeaua informativă la Bruxelles, în perioada în care ScârBăsescu activa la Anvers. Interesele cerlor doi foşti camarazi s-au întrepătruns în plan politic, după 1989, în Partidul Democrat Liberal, cât şi în afaceri prin interediul controversatului doctor Mohamad Yassin.
  Despre relaţiile sirianului Mohamad Yassin, implicat în dosarul “răpirii” jurnalişilor din Irak, din anul 2005, cu fostul preşedinte al României s-a vorbit destul de mult în spatial public. Lucrurile nu au fost lămurite niciodată de mega mincinosul parșiv de ScârBăsescu. 🙁
  În ultimele 2 luni, presa a prezentat mai multe documente dintre care reiese că hoțomanul ScârBăsescu a colaborat mulți ani cu fosta Securitate.
  Într-o altă postare pe Facebook, același Silvian Ionescu îl ameninţă pe ScârBăsescu cu mai multe dezvăluiri referitoare la relaţia acestuia cu fostul coonel DIE Marin Antonescu. Mai mult de atât, Ionescu face referire la relaţia politică dintre fiica lui ScârBăsescu, EBA, şi fiica lui Martin Antonescu, ambele obţinând, în anul 2009, mandate de europarlamentar. Iată mesajul postat de Silvian Ionescu, adresat lui ScârBăsescu: “Sunt prieteni pe FB (facebook – n.red.) care mă anunţă că ciumpalacul (ScârBăsescu – n.red.) şi-a permis să mă ameninţe că mă dă in judecată ! Hilar javră ! Ştii bine că nu ai curaj deloc, că va trebui ca instanţa să hotărască: mint eu, sau tu jigodie mare eşti sperjur !
  Și-a continuat:
  Cine crezi tu javră ordinară că va face puşcărie ? Tu crezi că am răbdat atâţia ani umilinţele tale de beţiv împuțit, ca să îţi las măcar 0,1 şanse să câştigi în faţa mea ?

  Eu sunt şeful serviciului pe care tu jigodie, împreună cu javra de subaltern al meu l-aţi călcat în picioare ! Urmează şi altele impotentule ! Îţi cam e frică, nu-i aşa ? Căci te-am adus în situaţia de impotenţă în care doream să te vadă toată naţia ! Ai crezut că te mai scapă vreun fost coleg de-al meu. Nu se mai poate. Va trebui să scrii cu mânuţa ta de ce ai sperjurat când ai declarat că nu ai făcut poliţie politică !
  Tot Silvian Ionescu, mai zice:
  Este evident că îmi răzbun sănătatea şi tinereţea pe care mi-ai mâncat-o nenorocitule handicapat, pentru a-ţi crea ţie o imagine ruptă de servicii! Ce mârşav şi ordinar poţi fii! Cum îţi imaginai că voi putea eu accepta ca fiul meu sa ma întrebe candid : Tată da’ tu esti GOLAN că aşa zice ScârBăsescu! O să vadă, GOLANE, o lume întreagă cine e GOLAN dintre noi doi !

  Eu sunt corect până în măduva oaselor faţă de ţară, armată şi de toți românii !”

  “Tu trebuie să răspunzi ! Zi-le tu românilor cu cine dintre români era EBA colegă la Parlamentul European, apoi mai vorbim” 😉

  Silvian Ionescu mai face referire în acest mesaj dur adresat lui ScârBăsescu la perioada în care a lucrat la Anvers, la fostul ofiţer DIE Marin Antonescu şi la fiica acestuia din urmă, Oana. În 2009, Marin Antonescu deţinea, practic, conducerea PDL Dâmboviţa, iar fiica sa, Oana Elena, candida din partea Partidului Democrat Liberal pentru un post de eurodeputat. Născută în 1979, Oana Antonescu a devenit, astfel, colegă de serviciu cu fiica cea mică a lui ScârBăsescu.
  Oana Antonescu a devenit cunoscută opiniei publice europene în anul 2010, când a avut ca iniţiativă în Parlamentul European un proiect de lege privind combaterea obezităţii. Cu acest prilej, ea s-a aruncat, chiar de la Bruxelles (metropola unde, cu peste 25 de ani în urmă, tatăl ei lucra ca ofiţer acoperit), în lupta împotriva fast-food-urilor, solicitând forurilor Uniunii Europene ca obezitatea să fie declarată drept boală cronică la nivel continental.
  Oana Antonescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Titulescu din Bucureşti, a urmat cursuri postuniversitare la SNSPA şi Institutul Diplomatic Român, a câştigat o bursă pentru studii europene la Universitatea din Birigham şi a primit un certificat de limba engleză pentru afaceri din partea Universităţii Cambrige.
  Fiica fostului ofiţer DIE a lucrat, înainte să devină europarlamentar, ca şi consilier la Cancelaria premierului Tăriceanu, în perioada 2005 – 2007, pe vremea când la guvernare se afla şi PDL. Ulterior Dănuțe, a activat ca asistent la cabinetul europarlamentarului Rareş Niculescu – fost şef de cabinet al lui Vasile Balega, la Ministerul de Interne. 🙂

  • admin spune:

   Bre Simoane,
   Despre ce pupaturi tot vorbesti tu. e o simpla stirie cu citatie catre sursa. Mi-am exprimat vreo parere despre Basescu? Bag seama ca ai o adevarata obsesie, oricum de el se pare ca nu ai sa scapi 🙂 . O sa-l vezi acusi la varful politicii romanesti ca deh, omul are experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.