Şerban Nicolae nu vrea OUG pe legile Justiţiei: „Anulează toată munca pe care am făcut-o!” Cristi Danileţ: „Au muncit MULT si PROST”

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a criticat in termeni duri modificarea legilor Justiţiei prin OUG, opinând că Guvernul ar trebui să respingă ordonanţa, act normativ care, teoretic, ar trebui să corecteze unele neajunsuri ale legilor în discuţie şi să transpună o parte a observaţiilor Comisiei de la Veneţia.

Serban Nicolae si Cristi Danilet

Serban Nicolae si Cristi Danilet (foto: realitatea.net / psnews.ro)

„Am senzaţia că ceva din capitolul coerenţă logică şi continuitate s-a frânt pe toate planurile. Eu sper să nu rămână aşa şi în niciun caz să nu aprobe Guvernul o asemenea ordonanţă. Ea practic anulează toată munca pe care am făcut-o în materie de reformă a legilor justiţiei”, a declarat Nicolae, potrivit Mediafax.

Cristi Danileţ: Au muncit MULT si PROST

Judecatorul Cristi Danileţ a comentat pe Facebook intr-o notă amuzantă, faptul că „două treimi din modificările făcute de Parlament la Codul de procedură penală au fost declarate neconstituționale.

https://www.ccr.ro/noutati/COMUNICAT-DE-PRES-332

Mai pe înțeles, spune Danilet, „în acest caz parlamentarii au muncit mult și prost. Au încălcat nu vreo lege ordinară, ci însăși Constituția țării, cea pe care au jurat să o apere când au intrat în funcție.

Pentru asta răspunde cineva? Căci magistrații au, prin legea nouă aflată la publicat în Monitorul Oficial, răspundere materială. Or, dacă puterile sunt egale, nu ar trebui să avem răspunderea materială a celor care greșesc în activitatea legislativă? – proiecte de lege neconstituționale, legi neconforme cu CEDO, OUG respinse de parlament, OUG sau OG declarate neconstituționale”, a conchis fostul membru al CSM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.