Procurorul general Augustin Lazar da lovitura de gratie: Ar fi necesara o monitorizare a politicienilor!!!

Procurorul general Augustin Lazăr: „O monitorizare a magistraţilor nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor”.

Procurorul general Augustin Lazar

Procurorul general Augustin Lazar

La ieşirea de la întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Augustin Lazăr a mai declarat că „nu este nevoie de o lege a amnistiei şi graţierii.”

Un croșeu de toată frumusețea! Doare, tovarășu’ Dragnea? Ustură, domnu’ Tăriceanu?

Textul integral al declaratiilor lui Augustin Lazăr, este redat mai jos:
„Nu este necesară nicio lege a graţierii şi amnistiei fiindcă noi trebuie să combatem criminalitatea, noi avem nişte priorităţi de a combate corupţia, de a recupera bunurile care au fost însuşite de infractori, produsul infracţionalităţii şi alte asemenea chestiuni care sunt de natura exercitării acţiunii penale şi pentru care procurorii sunt plătiţi”.

„A fost o discuţie despre faptul că o anumită legislaţie ar necesita anumite elemente de clarificare. Spre exemplu, textul de lege care priveşte conflictul de interese. Textul de lege a fost declarat neconstituţional cu referire la o anumită chestiune, la raporturile comerciale. Eu sunt de acord că acea chestiune a raporturilor comerciale trebuie lămurită, dar este o chestiune foarte redusă şi poate fi cu uşurinţă clarificată. În rest, textul de lege este unul foarte bun, este inspirat după legislaţia franceză şi, dacă veţi vedea dumneavoastră, studiul comparativ pe care l-am făcut, veţi vedea că există o sinteză de practică judiciară care, în ultimii ani, a clarificat jurisprudenţa în materie.Pe subiecţi activi ai infracţiunii putem vedea de la consilieri locali, primari, consilieri comunali, parlamentari etc în ce situaţii se va afla cineva în conflict de interese. Legislaţia e clară din aceste punct de vedere şi jurisprudenţa e clară. Acest text este foarte bun”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.