Ministrul Justitiei ranit in orgoliu dupa ce Presedintele Iohannis i-a cerut demisia

Tudorel Toader, un ministru egoist, orgolios si care ia mereu decizii fara a tine cont de opiniile celor din propria breasla, s-a simtit lezat de cererea presedintelui Klaus Iohannis de a-si da demisia din functia ministeriala de „demnitate publica”.

Tudorel Toader

Tudorel Toader (foto: capital.ro)

Dupa cum e binecunoscut, Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului in urma opiniei devastatoare a Comisiei de la Veneţia pe tema modificărilor Codurilor Penale.

Toader nu doar ca refuza sa isi dea demisia (avand in vedere ca incaseaza de la guvern si CSM cam de doua ori mai multi bani fata de salarul de profesor), dar mai si incearca sa il puna la punct pe seful statului printr-o postare pe Facebook (unde altundeva?).

Ministrul Justiţiei a luat cu asalt reteaua de socializare, si a scris astfel:
„Intr-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei- ma refer la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala !

Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri – este preferabil ca intai sa ne documentam apoi sa vorbim!”

P/S: Tudorel spune „intr-o lume normala”, dar avand in vedere ca Romania este cumva anormala la capitolul jusititie (anormalitate la care contribuie si el din plin), rezulta ca Presedintele Iohannis i-a cerut destul de motivat demisia.

Cat despre expresia „sa ne documentam si apoi sa vorbim”, Toader se crede destul de bun la tehnica diversiunii sau de genul „straw man / om de paie”. El vrea spuna ca judecatorii Comisiei de la Venetia au criticat doar codurile penale, sugerand ca nu are nicio legatura cu acele coduri care sunt responsabilitatea legiuitorului. Practic vrea sa pozeze intr-un ministru care respecta regulile si nu interfera in treburile legislativului.

Doar ca exista trei aspecte care il contrazic: 1. Tudorel, dupa cum se lauda el insusi, este membru al Comisiei de la Venetia, deci ar trebui sa stie cand niste legi sunt facute anapoda in propria sa tara, 2. aceeasi Comisie a criticat si Legile justitiei (nu doar codurile penale cum ar sugera pe Facebook) si 3. in privinta legilor justitiei, Toader nu a avut nicio problema sa le „corecteze” printr-un OUG dezastruos intervenind practic chiar in atributiile legislative, asa cum se plangeau pesedistii Nicolae sau Radulescu.

Pentru mai multa claritate: Klaus Iohannis nu i-a cerut însă demisia lui Tudorel Toader pentru modificările la Codurile Penale criticate azi dur de Comisia de la Veneția, așa cum sugerează ministrul justiției în postarea de pe Facebook, ci pentru modul în care a promovat OUG 92, care a bulversat suplimentar sistemul de justie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.