Klaus Iohannis a promulgat Legea Autostrăzii Unirii. „România a primit cadou, la împlinirea a 100 de ani, cea mai puternică implicare a societății civile”

Reprezentanți ai „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă” au calatorit joi de la Iași la București pentru a lua parte în calitate de invitați la ceremonia publică de la Palatul Cotroceni unde Președintele Romaniei Klaus Iohannis a promulgat legea privind construirea Autostrăzii Unirii (A8).

Legea Autostrazii Unirii

Legea Autostrazii Unirii promulgată de Președintele Klaus Iohannis (foto: Andreea Luca Barna / Facebook)

România a primit cadou, la împlinirea a 100 de ani, cea mai puternică implicare a societății civile. Astăzi trăim momente unice, copleșitoare, care ne determină să luptăm cu și mai multă hotărâre.

Dupa un an si jumatate de actiuni civice putem spune ca s-a incheiat o etapa. Este o victorie de etapa, dar greul abia incepe!

Suntem pregătiți să luptăm cu și mai multă determinare pentru a ne asigura că cel mai important obiectiv de investiții din Moldova va fi realizat.

Vom continua actiunile noastre pana la victoria finala!

Cu siguranță, dorința moldovenilor va deveni realitate cât mai curând.

Pentru că suntem prea hotărâți. VREM SA CIRCULAM IN ACEASTA VIATA PE A8!”, transmit membrii asociatiei Impreuna pentru A8.

„Le multumim tuturor celor care ne-au dat curaj sa luptam atat de mult pentru cea mai arzatoare dorinta a moldovenilor: Autostrada Unirii.

Legea Autostrazii A8, cadoul primit de Romania de Centenarul Marii Uniri (foto: Facebook)

Participarea noastra, a societatii civile, la ceremonia publica pentru promulgarea legii privind construirea Autostrazii A8 reprezinta un moment istoric, unic in Romania. Cu atat mai mult cu cat vocea noastra de a uni regiunile istorice a fost cel mai bine auzita exact la 100 de ani de la Marea Unire.

Munca noastra cea mai grea abia de aici incepe. Uniti vom reusi!”, scrie Andreea Luca Barna, prezentatoare la Iasi TV Life, si sustinatoare a proiectelor de infrastructura din zona Moldovei.

„Astăzi, 29.11.2018, s-a mai consumat un episod din epopeea intitulata autostrada A8. Promulgarea legii pentru autostrada A8 Ungheni – Iași – Tg. Mureș constituie un (mic) pas/o mica reduta castigata din lupta continua a asociațiilor civile „Moldova Vrea Autostrada” și „Împreună pentru A8”.

Efortul conjugat al asociatiilor civice are de astăzi încă un fundament LEGAL după H. G. 666/2016 (Legea ce a aprobat MasterPlanul General al Transporturilor). Apreciem inițiativa legislativa demarata de politicienii interesați de dezvoltarea Moldovei și nu agreem întârzierile, piedicile și blocajele puse de actualul guvern prin Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor are la dispoziție 30 zile pentru a demara proiectul. 

Următorul pas al asociatiilor civice va fi atenționarea, mustrarea și „punerea la panou” a parlamentarilor care nu vor susține prin amendamente pe Legea Bugetului 2019 in vederea asigurării finanțării continue/anuale a autostrăzii A8.

Testul adevărului pentru clasa politica de abia începe! Un prim examen va fi Legea Bugetului!

Cine încalcă legea va fi aspru pedepsit de societatea civila!, avertizeaza Covasnianu Adrian, membru al asociatiei „Moldova vrea autostrada”.

Imagini de la ceremonia de promulgare a legii pentru autostrada Tg. Mures – Iași, au fost prezentate pe Facebook de catre reprezentantii ONG-urilor iesene. Vedeti aici, aici si aici.

Comments

comments

1 Response

  1. decembrie 10, 2018

    […] (Iași-Tg. Mureș a.k.a A8) a primit undă verde printr-o lege ce a fost votată in Parlament și promulgată de Președintie in cursul lunii noiembrie. Cea mai mare contribuție la inițierea și aprobarea proiectului a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.