Kamil Demirkaya ramâne in România. Curtea de Apel Bucuresti respinge cererea regimului Erdogan de extrădare a jurnalistului turc de la publicația Zaman

Kamil Demirkaya, jurnalistul turc de la publicatia Zaman Romania, se va bucura de libertate pe teritoriul tarii noastre dupa ce Curtea de Apel din Bucureşti a respins vineri solicitarea autorităților de la Ankara prin care se cerea extrădarea sa.

Kamil Demirkaya

Kamil Demirkaya (foto: Hotnews.ro)

El a declarat pentru HotNews că aștepta o astfel de decizie, prin care România a dovedit că este cu adevărat un stat membru al Uniunii Europene.

Instanța trebuia să ia o decizie pe 6 decembrie în privința solicitării Ministerului de Externe de la Ankara, dar a amânat cauza pentru astăzi, când solicitarea de extrădare a fost respinsă de Curtea de Apel București.

Decizia nu este însă definitivă.

„Sunt foarte bucuros, justiția a făcut dreptate. Oricum, eu credeam că România se comportă ca un stat din Uniunea Europeană și așteptam această decizie. În acestă perioadă, colegii mei și ONG-urile au depus un efort foarte mare, am văzut o solidaritate mare din partea colegilor mei. Vreau să mulțumesc tuturor ziariștilor, ONG-urilor, parlamentarilor și poporului român, care au arătat solidaritate. Am simțit că România este un stat membru al Uniunii Europene din toate punctele de vedere”, a afirmat jurnalistul turc, după decizia Curții de Apel București.

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya declara, săptămâna trecută, că dacă va fi extrădat, cu siguranță va fi arestat și „torturat”.

Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă în 5 decembrie, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Zaman România. Sursa citată subliniază că pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă, conform cazierului său.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.