Judecatorul Cristi Danilet il acuza pe Tudorel Toader de fake news

Judecatorul Cristi Danilet il acuza pe Tudorel Toader de minciuna in legatura cu motivatiile sale privind trecerea procurorilor in subordinea ministrului justiției.

judecatorul cristi danilet

Judecatorul Danilet si ministrul Toader (foto: Digi24)

Cu doar cateva zile in urma, Consiliul Constitutional din Franţa a decis plasarea procurorilor sub jurisdictia ministrului Justitiei. Bine-nteles ca ministrul Toader nu putea rata oportunitatea de a specula situatia, si a venit cu argumentul ca la fel trebuie sa se intample si in Romania.

Insa judecatorul Danilet il face praf pe Toader acuzandu-l de manipulare a situatiei si informandu-l deopotriva ca nici Franta nu reprezinta sistemul perfect existand deja o decizie a CEDO din 2010 care condamna autoritatile din hexagon ca esueaza in a oferi independenta procurorilor.

Dar iata mesajul complet postat de Cristi Danilet pe Facebook si adresat lui Tudorel Toader:

„Acum trei zile Curtea Constituțională din Franța a dat o decizie cu privire la procurorii de acolo.

Cei care nu își doresc independența justiției în România – ceea ce presupune independența judecătorilor, independența procurorilor și independența avocaților – s-au grăbit să spună că CCFr a consacrat lipsa de independență a procurorilor, dat fiind faptul că ei își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului justiției. Or, Constituția noastră spune la fel că procurorii acționează sub autoritatea ministrului, ca urmare argumentul francez ar trebui să stea la baza eliminării independenței procurorului din România, consacrată legal în anul 2005.

Păi, să citim știrea: Franța e criticată că nu are independența procurorului și judecătorii CCFr așteaptă reforma promisă de noul Președinte și actualul ministru al justiției. https://goo.gl/T4bxLi. Deci nu e mașină, ci bicicletă; nu i s-a dat, ci i s-a luat.

Pour les connaisseurs: CEDO a condamnat în 2010 Franța pentru că procurorul nu este independent acolo și asta nu a fost considerat ca fiind în regulă https://goo.gl/1P9c2j
Dar „fake news” fac rating, nu?!”

Comments

comments

1 Response

  1. octombrie 14, 2018

    […] Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj și fost membru al CSM, analizează OUG-ul de luni ce are menirea de a „corecta” Legile Justiției, cele care au fost incropite in mare grabă de comisia lui Florin Iordache. Insă Danilet ajunge la concluzia că Guvernul încalcă Constituţia avand in vedere că potrivit jurisprudenţei CCR, executivul nu poate da ordonanţă de urgenţă pentru a contracara o măsură de politică legislativă căci aceasta ar însemna că intra în contradicţie cu o prevedere a Constituţiei. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.