Ion Tiriac de acord cu raspunderea magistratilor: Nu poti acuza din cer pe oricine si apoi sa zici: am gresit

Magnatul roman Ion Tiriac este de acord cu introducerea raspunderii magistratilor in cadrul proiectelor de modificare a legilor justitiei.

ion tiriac

Ion Tiriac (foto: wikimedia commons)

„Cineva trebuie sa se responsabilizeze. In momentul in care dai in judecata un individ… Orice individ, in Statele Unite, are dreptul sa fie acuzat sau are dreptul sa se apere cand este acuzat, la fel si presedintele, care e un cetatean absolut normal. Dar pana cand, in ultima Curte, in ultima instanta, el nu este gasit vinovat, pana atunci omul e nevinovat. In special presedintele, hai sa-l lasam sa-si faca datoria. La noi e un pic invers, cum vezi pe unul, cum hat, il bagi, ba cu 30 de zile, ba cu ce a facut – ba cu ce n-a facut si mai descoperi si ca acum zece ani a facut nu stiu ce”, a declarat omul de afaceri Ion Tiriac cu privire la responsabilitatea magistratilor, noteaza Flux24.

„Treburile acestea ar trebui oarecum sa se termine. Daca noi o sa avem o Justitie in care si judecatorul este si sta drept in picioare, dar si procurorul, care este de fapt avocatul statului, cel care acuza, au niste responsabilitati. Nu poti sa acuzi din cer pe oricine si pe urma sa spui: nu-i nimic, am gresit,” a mai spus Țiriac.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.