Eurodeputatul Cristian Preda cere României să blocheze procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye de la publicația Zaman

Dacă autoritățile române îl extrădează pe jurnalistul turc Kamil Demirkaya, de la publicaţia Zaman România, „se descalifică de tot în UE”, susţine europarlamentarul Cristian Preda. Potrivit acestuia, niciun stat membru nu a dat curs până acum acestor solicitări făcute de regimul Recep Erdogan.

Cristian Preda

Cristian Preda (foto: Digi24.ro)

„Cer Ministerului Justiției să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe care Erdogan îl vrea acasă în închisoare fiindcă îl acuză că e parte a rețelei lui Gulen. De fapt, Demirkaye conduce redacția bucureșteană a ziarului Zaman, care critică regimul Erdogan. Nimic mai onest.

Autoritățile române sunt ținute de angajamentele internaționale pe care și le-au luat să nu extrădeze cetățeni către țări unde drepturile omului sunt în pericol. Or. Turcia e acum o asemenea țară. Dacă guvernul Dăncilă face așa ceva, se descalifică de tot în UE. Nu există stat-membru care să fi răspuns solicitărilor sultanului de la Istanbul.

Post scriptum: le-am scris tuturor membrilor grupului socialist din PE să blocheze ceea ce tovarășii lor de drum de la București sunt pe cale să facă împotriva libertății presei”, a scris pe Facebook, Cristian Preda.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.